понеделник, 14 март 2016 г.

Бежанци, политика и глупави медии

Тази новина звучи леко комично:

Единственият сирийски космонавт е бежанец в Турция


Но като се замислиш, новината въобще не е смешна. Щом е единствен космонавт, той би трябвало да има доста привилегии и да е обгрижван от Асад. Но явно положението е толкова лошо, че дори и той е избягал.

Едно видео от Турция показващо много противна постъпка. Сирийско дете-бежанец извършва кражба в магазин, не за тази лоша постъпка ще стане на въпрос, макар че и тя не е за похвала. За укор е собственика на магазина, който настига детето и го забива в земята. Не се причинява това на дете, дори и да е откраднало от теб!



Добре, че освен подобни скъперници като собственика на магазина, има и хора с големи сърца, които са готови да помогнат на бежанците и мигрантите. Прочете този материал:

“Имало една война”

Цитат:


"Израстващи в бежански лагери, много сирийски деца нямат нормално, спокойно и щастливо детство, каквото всички деца заслужават. Те познават войната отблизо. За крехката си възраст са виждали толова кръв, насилие, агресия и терор, колкото много хора не срещат през целия си живот. Сирийската художничка Saint Hoax посещава бежанския лагер в Akkar, Ливан и решава да им подари малко радост и безгрижни емоции. Да почувстват истинския вкус на детството, игрите и забавленията, да помечтаят на глас. Превръща ги в любимите им героини на Дисни, макар и за ден."


Една друга подобна история. На Запад и в Япония са много популярни събиранията и конференциите при които много фенове се преобразяват в любими герои от филми, анимета, игри и т.н. Обикновено се наричат "косплей" (cosplay). Наскоро в Канада по случайност деца-бежанци от Сирия са станали свидетели на едно такова чудо - имало е организирано събиране на фенове на "фуритата" (furries) - измислени пухкави персонажи. За сирийчетата е било голяма радост да попаднат в такава среда, а за феновете е било истинско удоволствие да ги зарадват.

(Източник)


За жалост не всички бежанци са такива късметлии. Някои тепърва трябва да стигнат до своята "обетована земя". Долната снимка е от границата между Гърция и Македония. Понеже официално границата е затворена, бежанците са започнали да преминават през една река. Това е поредното потвърждение на нещо което повтарям от много време - няма как да бъде спрян човешкият поток. Нито стени, нито огради, нито лошо време или пък идиоти-патрЕоти ще спрат бежанците. Дори куршумите ще се окажат в крайна сметка безсилни. Тези хора вече са виждали смъртта, те бягат от война, мислите ли че не са готови да рискуват буквално всичко? Ако искате да спре бежанския поток, просто премахнете кръвопиеца Асад, той е основната причина!



А сега няколко думи за частичните местни избори в Германия, които уж Меркел била загубила заради политиката си към бежанците. Четох доста идиотски неща, но този път най-идиотското заглавие е дело на "Дневник", един по принцип доста стойностен новинарски сайт.

Тежко поражение за партията на Меркел на местните избори

А коментарите под статията са писани от пълни дебили. Ето някои от тях:

Добра новина - Германия се събуди. Ауффидерзен, фрау Меркел, заминаваш на заслужен отдих.

Самарянката" Меркел да отива в манастир.

Що бе, на немците не им ли харесва да си дундуркат необразованите фанатизирани "бежанци"? Нали са далеч по-добри от нас тъпите източно-европейци???

Няма какво толкова да кажа за въпросните дебили, забелязъл съм от доста време какви се навъртат в "Дневник". Основно почитатели на старото СДС, сегашното ДСБ и разбира се на Костов. Има причина Костов и ДСБ да отиват в забвение и това не са като цяло смешните лидери, а жалките симпатизанти, които оправдават напълно негативното прозвище "седерасти".

Ще отделя повече време за самото "тежко поражение". От трите провинции в които бяха проведени избори, партията на Меркел Християн-демократическия съюз (ХДС) е на първо място в една от тях (Саксония-Анхалт). Това поражение ли е? В другите две ХДС са втора политическа сила, но там така и така си бяха опозиция още от предишните местни избори. Това ли е "тежкото поражение"?! Нещо повече - победители в двете провинции не са фашистите-путинисти от Пегида, а Зелените (в Баден-Вюртемберг) и социалистите (в Райнланд-Пфалц). Тези партии не съм чул да са анти-имигрански настроени, "зелените" дори се спрягаха за евентуални партньори на Меркел в управлението, но в крайна сметка във властта влязоха социалистите от ГСДП. Тоест про-емигрантски партии печелят там където не печели Меркел. Това ли е "наказанието на германците" за водената от Меркел политика?! Само тъпи седерасти и путинисти могат да вярват в такава глупост! Срам за "Дневник", че са излезли със сензационно, вместо с обективно заглавие!

Самата Ангела Меркел е категорична - продължава със същата политика спрямо бежанците. Разбира се, че ще продължава, очевидно от изборите - хората подкрепят тази политика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар