вторник, 30 август 2016 г.

Южна Каролина, САЩ: Клоуни се опитват да примамят деца в гората

От близо две седмици странни хора облечени в клоунски костюми са се появили в град Грийнвил. Всичко започва на 19 август вечерта близо до комплекса от апартаменти известен като Флийтуд Манър. Едно момче е видяло няколко клоуна в близката гора, които "подсвирквали и издавали странни звуци". Майка му отишла да провери и също видяла тези странници с костюми, които светели със зелени лазери. Когато видели жената, те побегнали в гората. На следващият ден, отново вечерта, около 22:30 семейството чуло "вериги и дрънчене" пред входната си врата.

Също на 20 август, но около 2:30 през нощта друга жена се прибирала към дома си, когато видяла "клоун с едра фигура и мигащ нос" да стои под уличното осветление близо до контейнерите с боклук. Той и махнал с ръка и тя му отвърнала със същия жест.

Деца разказват, че клоуните са се опитвали да ги примамят в гората, като са показвали голяма сума пари. Децата вярват, че тези клоуни живеят в къща до езерото намиращи сред дърветата. Полицията е направила проверка и действително е открила къщурка там, но в нея не са открити никакви клоуни или следи от незаконни дейности.

Около въпросните апартаменти край гората няма видеокамери и досега клоуните не са заснети. Мениджърът на комплекса е разпространил предупреждение до наемателите относно странните хора.

Източник


Големи мързели!

Вържете косачката на въже и постепенно тя ще окоси тревата в кръг приближавайки се към центъра.




Когато ви мързи да гребете:


Когато ви мързи дори да си разопаковате и сглобите стола за сядане:


Очила призми завъртащи образа на 90 градуса, когато ви мързи дори да си надигнете главата:


Когато ви мързи дори да си тръскате пепелта от цигарата:


Когато ви мързи да си държите таблета с две ръце:


Източник

неделя, 28 август 2016 г.

Учени наблюдават тулпи?

Това заглавие е изцяло мое, в оригиналната статия няма и намек за нещо такова. Вместо това в материала излязъл в "Scientific American" се разказва как нова технология позволява на учените да наблюдават в реално време как мислите се формират в мозъка. Но какво всъщност са легендарните тулпи? Това е термин използван в мистичните / паранормални среди, чрез който се описват тези предполагаеми форми зараждащи се в ума на човека и заживяващи свой собствен живот извън него.

Според учените, на долната снимка просто са заснети няколко активирали се неврона. Дали обаче това не е начинът, по който биха се зародили тулпите, ако приемем, че те са възможни? Да не забравяме, че много от тайните на човешкия мозък и на човешкото съзнание все още не са разгадани. Дали някои от отричаните от науката мистични концепции, всъщност не са съвсем верни?


Източник

Космически новини - 28 август 2016

Една новина, за която се шуми от близо седмица:

Нова планета с кислород близо до Земята

Близо? Колко да е близо? Намира се на разстояние четири светлинни години в орбитата на Проксима Центавър, а това "малко" разстояние пак е твърде голямо за нашите технически възможности. А и вече четох мнението на някои учени, че всъщност този свят съвсем не е толкова подобен на нашия. И все пак, нищо не ни пречи поне да мечтаем, може би един ден ще развием необходимите за междузвездно пътуване технологии. В тази връзка прочетете следния анализ:

Бъдещето на индустрията в Космоса

Последната новина в обзора е свързана със сондата Джуно (Юнона) на НАСА.

Сондата Юнона прелетя максимално близо над Юпитер



събота, 27 август 2016 г.

Поредно необичайно изчезване в България - търси се математикът Галин Статев

Полицията издирва 26-годишния Галин Статев от Ямбол – носител на медали от международни олимпиади и възпитаник на Масачузетския технологичен институт (MIT). Той е пристигнал от Германия на Централната автогара в София на 4 август и от тогава е в неизвестност.

Все още нямаме информация за Галин. Пристигнал е на автогара “Сердика” в 5 ч сутринта на 5 август, защото около 4 ч е бил на Калотина. По обяд има изпратен есемес от телефона му. В 20 ч. на същия ден е публикувал снимка във Фейсбук. Приятелите му твърдят, че е от Витоша”, разказва пред “24 часа” майка му Диана Статева.

Тя уточнява, че Галин е нямал мобилен интернет и предполага, че е качил снимката си от стационарен компютър в София или от място, където е имало свободен безжичен интернет достъп.

Майката уточнява, че Галин щял да започва работа в София в софтуерна фирма. За последно се чул с бъдещия работодател на 27 юли. Казал му, че уговорката остава и като се прибере в София, ще подпишат договор. Но така и не му се обадил.

Източник



Роботи - подборка към 27 август 2016

Тази новина ме изненада:

В Сингапур дебютират първите самоуправляващи се таксита

От доста време се правят експерименти със самоуправляващи се автомобили (компанията Tesla са едни от лидерите), но не мислих, че толкова скоро ще видим реално тяхно приложение. Е, по улиците на София и другите български градове няма да е скоро, пък и съм сигурен, че бакшишите дето карат сега таксита и яко дерат клиентите си, ще чупят тези робо-коли.

Следващата новина ще я оставя без коментар :)

Идва времето на проститутките роботи

В Швейцария пък са създали пощенски робот, който разнася пратки (източник).



Накрая един робот-октопод:

Учени от Harvard създадоха първия изцяло мек автономен робот


петък, 26 август 2016 г.

Привидение на момиченце в шотландски музей?

Наскоро Луизе Мърфи (30 г.) посетила музея Ривърсайд в Глазгоу, Шотландия. Там тя направила редица снимки. На една от тях в последствие видяла нещо много странно - сякаш малко момиченце и махало с ръка. Дали това е най-ясната снимка на привидение заснемана някога?

(Източник)


четвъртък, 25 август 2016 г.

Бедствия (подборка към 25 август 2016)

В Италия броят на загиналите при вчерашното разрушително земетресение се увеличи до 159 души. Снимки от разрушенията (източник):








Италианското земетресение не бе единственото случило се вчера, ето едно от другия край на света (магнитуд 6,8):

Силно земетресение разтърси Мианмар

Снимки (източник):



Един инцидент:

Въздушният „Титаник“ катастрофира


И обезпокоително развитие във войната в Сирия, за което писах в друг мой блог:

Джараблус, Сирия - ще се повторят ли епохалните събития от преди точно 500 години?

Игла на 50 000 години намерена в сибирска пещера

Поредно откритие в Денисовата пещера в Сибир, Русия. Там е намерена 7-сантиметрова игла направена от кост. Възрастта ѝ е направо сензация - тя е от преди 50 000 години. Не е направена от модерния човек Хомо Сапиенс, а от вида известен като "Денисов човек".




Източник

сряда, 24 август 2016 г.

ИЗВЪНРЕДНО: Силно земетресение в централна Италия

Рано тази сутрин силно земетресение е ударило централна Италия, близо до град Перуджа. Силата му се определя на около 6.4 по скалата на Рихтер. Има опасения за жертви и солидни разрушения. При повече информация ще обновя тази статия.

Източник


Обновление към 8:00: Силата на трусa бе намалена на 6.2, след него са последвали и по-малки земетресения, включително и с магнитуд 5.5 (източник).

Първа снимка от разрушенията в град Аматриче:



Обновление към 11:45: Официално броят на жертвите от труса към този момент е 18, но вероятно ще расте (източник).

Намерен е истинският Пикачу

Пикачу е най-известният покемон, герой на множество игри и анимации. Край Япония обаче са открили подводен плужек, който удивително много прилича на него. Е, това трябва да е истинският Пикачу.

(Източник)



вторник, 23 август 2016 г.

Шипове срещу бездомници в Лондон и как хората се борят с тях

Това не го знаех, в последните години пред все повече магазини в Лондон се появяват така наречените "шипове срещу бездомници". Те пречат на скитниците да сядат и лягат пред витрините им.



Не след дълго обаче различни активисти решили да се противопоставят на тази отвратителна според тях практика. Те се организирали в група "Space, Not Spikes" (Пространства, не шипове) и сътворили нещо интересно.








Източник

Няколко извънземни от филми, които трябва да са сладки, но са зловещи

Съществата от "Galaxy Quest".



Познатите на много деца Телетюбис. Изненада ме, че някои хора ги намират за зловещи, но като се замисли човек, сякаш наистина има нещо зловещо в тях.



Boobah - нещо по-странно и от телетюбис, отново предаване уж за деца (и после защо толкова деца имали кошмари...).



И разбира се съществото от филма "Извънземното" от 1982, за къде без него.



Източник



понеделник, 22 август 2016 г.

Един полезен и един пакостлив робот

Нещо добро и полезно:

Робот доставя вода на гостите в хотел

И един робот, който е създаден само и единствено с цел да прави пакости и да дразни домашните ви любимци:

събота, 20 август 2016 г.

петък, 19 август 2016 г.

Аматьорско видео на "човешко жертвоприношение" в ЦЕРН

Преди няколко дни в Интернет се появи аматьорско видео показващо уж "човешко жертвоприношение" в института ЦЕРН в Швейцария (мястото където се намира и Големият адронен ускорител). Повече от видно е, че това е постановка, дали ще има хора, които да повярват на видеото?

сряда, 17 август 2016 г.

Риби падат от небето в северна Шотландия

Сутринта на 11 август, жителите на Абърдийншър (Aberdeenshire) са открили в дворовете си множество мъртви риби. Как са се озовали там не е ясно. Една теория е, че са вдигнати от торнадо директно от водата и са стоварени в града.

(Източник)



неделя, 14 август 2016 г.

"Кожа" от гъби

Нещо забележително. Досега много чанти, обувки, дрехи и другите аксесоари се правеха от естествена животинска кожа (овча, кравешка, крокодилска и т.н.). Нова тенденция обаче си пробива път в текстила - "кожа" от гъби. Това е поредното забележително нещо свързано с тях. Винаги съм знаел, че гъбите имат специално място в нашия живот. Ето няколко предишни статии посветени на тях:

НЛО и гъбите

Светещи гъби

Гъби способни да разяждат пластмасата

Гъби предизвикват дъжд

Предполагам, веганите ще са много доволни, че гъбите могат да заместят животинската кожа.




Източник

събота, 13 август 2016 г.

За Мая Манолова

Дори и да не се интересувате от политика, предполагам знаете коя е Мая Манолова, красавицата с остър език, част от БСП и настоящ омбудсман на България. Дълго време не можех да я понасям заради очевидната липса на морал, която демонстрира при скалъпената афера "Костинброд", както и заради други нейни тъпи изказвания.

И все пак хората се менят, както и мнението ми за тях. В последните седмици Манолова ми направи добро впечатление с няколко отделни неща. Дали пък най-после няма да заслужи уважението ми?

Предполагам сте чули за скандала, който разтресе държавата тези дни - това, че потъпкахме всякакво право и предадохме един турски гражданин на Турция, където той НЯМА да получи справедлив процес, а може случайно да се "самоубие" в затвора. Мая Манолова не си замълча, а посочи нередното в действията на българските власти:

Омбудсманът преброи поне 3 нарушения при експулсирането на Бююк

В началото на седмицата пък Манолова направи нещо непопулярно, нещо което не би се харесало на не малка част от простия народ:

Омбудсманът Мая Манолова свиква форум за бежанците деца

За разлика от много българи, аз винаги съм подкрепял приемането на бежанци и се радвам, че общественият посредник Мая Манолова е проявила загриженост за тях и по-специално за децата-бежанци.


Да не забравяме и скандала, който се разрази вътре в БСП. Тази псевдо-демократична и псевдо-социалистическа партия се опитва да спусне "парашутист" за кандидат-президент пренебрегвайки волята на членовете си, които искат Мая Манолова да бъде издигната. Последната не остана длъжна и отговори в своя си хаплив стил на апаратчиците от "Позитано". Повече инфо ТУК.

АПОКАЛИПСИС: кадри от природните бедствия случили се през юли 2016

Наводнения, ураганни ветрове, градушки, тук-таме вулкани или нападения от диви животни, тази подборка е доста интересна.

петък, 12 август 2016 г.

Лагерът "Сенчъри" и проектът "Айсуорм"

"Сенчъри" е името на изследователска станция изградена от САЩ в Гренландия през 1960 година. Ето едно видео от онова време, в което се вижда самото създаване на лагера:



Това обаче е научна станция само на повърхността. Целта на "Сенчъри" всъщност е да служи като параван за нещо злокобно. Става въпрос за военен проект наречен "Айсуорм" (Леден червей). Той е предвиждал под ледовете на Гренландия да се разположат ракети с ядрени глави, които да са насочени към СССР. Проектът е толкова таен, че дори правителството на Дания не е знаело за него. Датчаните, под чиято юрисдикция е била Гренландия, са си мислили, че отдават терен на САЩ само и единствено за научни изследвания.

За щастие американците не поставят ракети в "Сенчъри", оказва се, че ледът се движи и мястото не е сигурно. През 1966 "изследователската" станция е изоставена като преди това от там все пак е изваден ядреният реактор, който е служил за производство на електроенергия. По-голяма част от лагера обаче остава непокътната под леда, включително биологични, химически и радиоактивни отпадъци. Смятало се, че те завинаги са погребани под пластовете лед.



Днес учените изпитват сериозни безпокойства за "Сенчъри". Глобалното затопляне разтопява ледовете и е напълно възможно опасните вещества намиращи се в лагера да достигнат до външната среда и дори до океана.

Източник 1 и Източник 2

Тази статия ми напомни за книгата "Айсбергът на смъртта" от Джеймс Ролинс. В нея се разказва за изоставена полярна станция на име "Грендел" в която живеят чудовища. Какво сега живее там долу под леда в "Сенчъри"? Със всичките тези химикали и радиоактивни отпадъци дали не се е появило някое чудовище?

Статуя на Христос си отваря и затваря очите в Салтило, Мексико

Истина или лъжа?

четвъртък, 11 август 2016 г.

Китаец реже цяло дърво, за да открадне велосипед

Пълен идиот, всякакъв коментар е излишен.

Бедствия - подборка към 11 август 2016

В африканското кралство Лесото са регистрирани най-големите снеговалежи за последните 20 години. Няколко човека са загинали в следствие на това. (Източник)






А за скорошното гибелно наводнение в Македония, българският журналист Руслан Трад има какво да каже. Ето я голата истина.









Все пак една добра новина от Македония:

Четири дни след потопа в Скопие намериха живи майка и дъщеря

сряда, 10 август 2016 г.

Как се ражда една градска легенда - човекът-жаба от Ловленд, САЩ (1972)

Една нощ през март 1972 човек на име Рей Шокли (Ray Shockey) се обажда на полицай Марк Матюс (Mark Mathews). Шокли твърди, че е видял нещо странно в близост до обувна фабрика край река Литъл Маями. По-късно през същия месец самият Матюс минал от там и видял странно същество. То обаче не ходело на два крака и не прескочило близка ограда, както в последствие ще твърди появилата се градска легенда.

Полицаят застрелял създанието и взел тялото. Показал го на Шокли и последният потвърдил, че е видял именно това същество. Това било игуана, на която липсвала опашката. Именно затова Шокли не е могъл да разпознае животното.

Междувременно тръгнали слухове, че в местността се мотае хуманоидно създание с черни на жаба, дори получило име - "Човекът-жаба от Ловленд". За появата на тази градска легенда вина има и един писател, на който полицай Марк Матюс разказал историята си. Писателят естествено търсил сензация и разказал на свой ред историята до момента, в който Матюс застрелял странното създание. Пропуснал продължението - в което става ясно, че това всъщност е игуана.

И до днес някои местни хора говорят за човека-жаба. А може би наистина той съществува отделно от случая с игуаната...

(Източник)


Бромантиката между Путин и Ердоган се завърна

След няколкомесечен раздор всичко отново е наред в голямото щастливо семейство на световните диктатори. Вчера, 9 август, денят в който по ирония на съдбата през 1877 започват епичните сражения на връх Шипка, Путин и Ердоган си стиснаха ръцете. И настана мир и любов.


В Русия все още има мислещи хора и вчера искрено се забавлявах на техните оригинални и саркастични туитове.

"Ердоган вече не е помощник на ИДИЛ и враг на Русия!"



"До неотдавна в Русия отвсякъде атакуваха Ердоган и го обвиняваха, че купува петрол от ИДИЛ. А днес е добър приятел на Путин и партньор на Русия."



"Нефт от ИДИЛ не е купувал Ердоган, а пълнолетния му син, всичко е законно."



"Ту турците са лоши, ту са добри....бедни изтормозени руснаци"



"Нож в гърба на Путин не бе достатъчно и той отново се сприятели с Ердоган, та следващия път да получи по главата ятаган"



"На срещата с Ергодан, Путин му е върнал с благодарности извадения от гърба нож"



За жалост много от руснаците и по принцип феновете на Путин твърде бързо ще забравят как доскоро турският президент бе описван като по-черен от дявола. А може би някои вече забравиха? Един личен случай - преди няколко дни си седя в чакалнята на Централна гара и слушам поредния дядка как величае Русия пред друг един дядо...в следващия момент дедето реши да обясни на слушателя си, че България има един добър и уреден съсед и това е.....Турция.

О, бедни ми путинисте! Пак ли два задника ще целуваш?! Две не е хубаво число, почакай до изборите в САЩ, та да станат три, за да ти върви!



Вчера в Интернет се разпространяваше и снимка на една декорирана чиния. Твърдеше се, че в такива съдове със собствените им ликове, Путин и Ердоган са обядвали. Много не вярвах на тези приказки, каква ще е тази грандомания да плюскаш в чинии изобразяващи собствената ти мутра?! Пък и Ердоган от снимката много не си приличаше. Но май ще се окаже вярно! Тази информация се появи и в сравнително сериозни издания, а не само в произволни профили на обикновени потребители.


Завършвам с една карикатура на Христо Комарнитски, повече коментари са излишни.