събота, 9 март 2019 г.

Мистериозни събития в Северна Корея и Венецуела

Първо дойде тази новина:

Мистериозен трус от 2,1 по Рихтер в Северна Корея

Странно е времето и мястото. Епицентърът на земетресението се намира в някогашният полигон, на който севернокорейците тестваха ядрените си бойни глави. Освен това трусът е засечен два дни след като втората среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун завърши с провал. Има силни подозрения, че азиатският диктаторски режим е подновил отново опитите си да разработи ракети и ядрени оръжия, които са способни да разпалят световна война.

Става ми смешно като си помисля, че имаше хора, които искаха да се даде на Тръмп нобелова награда за мир - за това, че бил обуздал севернокорейския диктатор. Е, видяхме колко добър дипломат и преговарящ е Дони - просто въздух под налягане.

*********

А какво става във Венецуела?

Авария във ВЕЦ остави Венецуела на тъмно

Вече повече от 24 часа по-голямата част от страната няма ток! Не един град, не една област, а повече от 50 процента от Венецуела! И не час-два, половин ден, а повече от 24 часа! Освен, че хората не ходят на работа, а децата на училище, на практика алуминиевото производство на страната е ликвидирано - разтопеният метал се е втвърдил в съоръженията и това е фатално за машините.

Мадуро естествено обяви, че това е американски саботаж. Истината е съвсем друга - годините на корупция и връзкарство си казаха думата. Във всички отрасли във Венецуела се назначават послушковци и свои хора вместо експерти. Въпрос на време бе да се случи такъв сериозен инцидент предизвикан от некомпетентност.

Марко Рубио е един американски сенатор, който много-много не харесвам, но все пак не мога да не призная, че има страхотно чувство за хумор. Той бе обвинен от мадурковците, че е отговорен за "саботажа". Именно затова Рубио отговори по шеговит начин в Туитър:

"Моите извинения на хората от Венецуела. Аз трябва да съм натиснал грешното нещо на приложението "електронна атака", което свалих от Айпъл. Моя грешка."



Няма коментари:

Публикуване на коментар