събота, 15 октомври 2016 г.

Войната на двама хакери

“Peace” и “Peace_of_Mind” са два псевдонима на известен хакер продаващ пароли и открадната информация в Тъмната мрежа. Той е известен с пробивите на редица сайтове като VK.com, Tumblr, Yahoo, LinkedIn, Fling.com.

“w0rm” е друг хакер, който пък е пробивал сайтовете на редица медийни американски компании като Wall Street Journal, Vice и CNET. Той обаче не продава информацията, която извлича при ударите си. Често я публикува директно в собствения си сайт. Там редовно пуска и информация за открити слабости по различни сайтове.

Наскоро сайтът на “w0rm” бе хакнат от “Peace”, защото първият вреди на бизнеса на втория. “w0rm” открива слабости в сигурността на сайтовете и ги пуска публично, така че те може бързо да бъдат премахнати. Това не устройва “Peace”, който иска слабостите да не се оправят възможно най-дълго, за да може да краде на воля.

Какво ми е мнението? “w0rm” е готин хакер в традициите на "старата школа" достойни хакери. “Peace” е жалък криминален елемент мъчещ се да изкара някой нечестен долар.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар