неделя, 7 юни 2020 г.

Не си достатъчно голям темерут, ако не умреш от своята опърничавост

Всеки прави грешки и взема грешни решения.  Не това е проблемът, проблемът е да продължаваш да държиш на грешното си решение въпреки трупащите се доказателства за това, че е време да признаеш заблуждението си. Долният скеч много добре илюстрира едно такова поведение:


Сетих се за горния виц, когато наскоро прочетох за един американец борещ се за това коланите да не са задължителни в автомобилите.  Тезата му е, че правителството се меси във всеки аспект на живота и държи да регулира абсолютно всичко. Властите нямали право да му казват какво да прави. Впрочем същите аргументи днес изтъкват "защитниците на свободата", които категорично отказват да носят маски, да си стоят вкъщи заради коронавируса и т.н.

И за да направи "сечено, сечено, сечено" на държава въпросният американец не си слагал колана в колата. В резултат на което направил "сечено, сечено, сечено" най-вече на себе - човекът починал в автомобилна катастрофа. Експерти казват, че инцидентът е бил такъв, че животът му е щял да бъде спасен, ако е бил с колан.


Не бъдете идиоти! Не подценявайте никои предупреждения!

Няма коментари:

Публикуване на коментар