понеделник, 3 август 2015 г.

Да не си робот в САЩ

"hitchBOT" е "робот пътуващ на автостоп". Преди време, мисля че преди една или две години, той пропътува Канада по този начин. Идеята е проста - роботчето седи край пътя с вдигната ръка, характерен знак за автостопаджиите. Ако някой човек спре, има инструкции къде иска да отиде. Едва ли някой пътува през цялата страна, затова хората го превозват само определено разстояние, точно както и при хората-автостопаджии. Този интересен експеримент е доказал, че поне в Канада хората са склонни да спрат, да качат робота във автомобила си, дори да му сложат предпазен колан, и след това да го свалят и поставят отново край пътя, където някой друг да го вземе.


Тази година екипът зад "hitchBOT" решил да повтори експеримента и в САЩ. Роботчето "тръгна" от Бостън преди две седмици и трябваше да стигне до Сан Франциско на другия край на страната на автостоп. За жалост е стигнал само до Филаделфия където му се е "случила случка", тоест типично по американски бил нападнат....

Ясно си личи разликата в манталитета между канадците и американците. Мислех, че е опасно да си негър в САЩ, явно е опасно и да си робот.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар