понеделник, 23 септември 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (23 септември 2019)

За първи път учените засякоха вода в атмосферата на земеподобна планета. Тя се намира на 110 години от нашата родна Гея. Дали скоро ще засекат и признаци на живот?



А като говорим за вода, ето и една подводна мистерия от Балтийско море. Преди около две седмици подводна научна лаборатория без персонал просто изчезна от този воден басейн. До един миг съоръжението предава данни, в следващият връзката прекъсва. Когато са изпратени водолази да проверят какво се случва, те просто намират прерязан кабел и нищо повече. Някой е дошъл и е отнесъл лабораторията струваща над 300 000 долара. Дали са крадци, които се надяват да изкарат две-три хилядарки от материалите от които е направен подводния уред? Дали е Русия, която всячески се опитва да дестабилизира свободните страни в Европа? Дали е голямо подводно животно? Или...жителите на Магония?

Източник


И една обезпокоителна новина. Миналият понеделник в Сибир е избухнала лаборатория, за която се знае, че е провеждала изследвания над вируса на дребната шарка. Дали патогени са разпръснати в околната среда? И дали и с по-опасни вируси не са се занимавали там?

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар