събота, 15 юли 2017 г.

Подборка на добри новини

Франция обяви, че през 2040 ще влезе в сила забрана да се карат бензинови и дизелови автомобили, всички трябва да са електрически (Източник).

2040 е много далече, но колите движещи се с изкопаеми горива ще изчезнат много преди това. Ето поредното доказателство. Волво е първата голяма автомобилна компания, която е обявила, че ще спре производството на превозни средства движещи се само с течни горива. От 2019 концернът ще произвежда единствено хибридни и електрически автомобили. (Източник)

Ауди пък стана първият автопроизводител, който официално влиза във Формула Е (еквивалентът на Формула 1, но за електрически автомобили). Това не е прищявка, щом го правят, значи виждат бъдеще в електричеството. (Източник)

Учени от САЩ пък са обявили, че са разработили слънчева клетка, която хваща почти 100 процента от целия спектър, в който свети Слънцето. (Източник)



Друга индикация, че изкопаемите горива си заминават. Ирландия е станала третата страна забранила фракинга, метода чрез който се добива шистов газ. Другите две страни са Франция и България (о, да!) // Източник


Още една страхотна еко новина. В Богота, Колумбия вече има вертикална градина растяща по фасадата на жилищна сграда.



Продължавам със "зелените" новини.

Гърция разреши употребата на марихуана за медицински цели (източник).

И не само в Гърция!

Аптеките в Уругвай започват продажба на марихуана

За жалост в България заради идиоти като Цветан Цветанов скоро това няма да се случи. Въпросният "политик" бе казал, че никога няма да допусне легализирането на марихуаната тук.

Но пък въпреки родните ни псевдо-политици от дясно и от "ляво", добри неща и тук се случват, като долната новина от икономическата сфера. Да живее ЕС!

За 4 месеца българският износ към ЕС се е увеличил с 8,6%

Една добра новина и от Малта - там вече гей браковете са легални.

Няма коментари:

Публикуване на коментар