сряда, 29 юли 2015 г.

Турция срещу Кюрдистан

Все повече нараства напрежението между Турция и Кюрдинстан - районът, който на практика обхваща територии в 4 страни.

Ако досега сте имали и най-малките съмнения, че режимът на турския президент Ердоган е фашистка диктатура, то е време да се разделите с тези илюзии.

Ето едно изказване на журналист близък до управляващата Партия на справедливостта и развитието:



"Ако кюрдите продължават да подкрепят HDP (радикална опозиционна партия), тях ще ги сполетят последствията, които сполетяха арменците през 1915"

Именно сега кюрдите имат нужда от най-широка международна подкрепа, изправени пред двойната заплаха от Турция и "Ислямска държава". В предишен материал показах про-кюрдските демонстрации в различни европейски градове. Оказа се, че дори в София на 26 юли е имало малката такава демонстрация.



Подкрепата за борбата на кюрдите е повсеместна - от политици в западни страни до крайни активисти борещи се за правата на животните. Ето примерите.

Германски политик заплаши Турция, че Германия ще изтегли ракетите си "Пейтриът" заради бомбардировките над ПКК (източник).

В Истанбул активисти на ALF (Фронт за освобождение на животните) са освободили няколко хамстера от магазин за животни в памет на жертвите от Суруч (източник).


Самите кюрди също продължават да удрят врага там където най-много би го заболяло - в икономиката.


Предполага се, че саботажът е извършен от ПКК. Ето и снимки от инцидента:



А ето и поредното доказателство за негласните близки отношения между Турция и "Ислямска държава". Тази снимка показва турски войник в приятелски разговор с бойци на ИС. Както се казва "фашистите се надушват едни други отдалече". Турският войник е ликвидиран от кюрдите.




Няма коментари:

Публикуване на коментар