петък, 18 септември 2015 г.

Новини свързани със животни

Хюрън е едно от Големите езера в Северна Америка. Наскоро на един от неговите брегове близо до канадския град Онтарио са били изхвърлени стотици мъртви змиорки от вида Macrognathus siamensis характерен за югоизточна Азия. Как тези риби са се озовали от Тайланд в Канада?


Тези змиорки се срещат в Тайланд, както и в Идния, Шри Ланка, Суматра и Малайзия. При нормални условия може да достигнат 40 сантиметра. Хранят се със всяка риба до която успеят да се докопат. Това е една от причините поради която експертите са загрижени за биосистемата в Големите езера, азиатската змиорка може сериозно да я наруши.

Този вид е популярна аквариумна риба, предполага се, че някой безотговорен човек си е изсипал аквариума в езерото когато му е омръзнало вече да се занимава с него. Но какъв ще да е този аквариум със стотици риби?! Дали някой не е правил опити за индустриално отглеждане на змиорката?

Вторият въпрос е какво е убило рибите. Като тропически вид, те не биха издържали на студа през зимата, но сега водата е още топла. Дали това което ги е убило, ще засегне и местните видове? Дали всички змиорки са измрели или някои са оцелели? Експертите имат основание да се тревожат.

Брегът където са изхвърлени мъртвите змиорки:


Източник

Междувременно японски рибар е хванал огромна риба край бреговете на остров Хокайдо. Тя е от семейство Anarhichadidae, представителите на които имат обикновено среден размер от 1.2 метра. Уловената риба гони два метра! Тръгнаха предположения, че това е резултат от радиоактивните води изпуснати от централата Фукушима.


Не за първи път се появяват снимки на гигантски растения или животни откакто през 2011 стана аварията с ядрената централа предизвикана от гибелното земетресение и последвалото цунами.



Източник

Със следващата новина се връщаме на територията на Северна Америка и по-точно във Ванита, САЩ. През изминалата седмица мистериозно животно е повредило 8 автомобила на един паркинг. Щетите са доста сериозни. Наоколо са оставени доста стъпки, както и козина.


Полицията е сложила този капан с надеждата да хване звяра:


Теориите какво точно е това животно са разнородни - вълк, мечка, дори легендарните Бигфут или Чупакабра.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар