петък, 1 януари 2016 г.

Подборка на космически и НЛО новини (към 1 януари 2016)

Какво по-добро начало на 2016-та за "Мистерика Дейли" от статия на космическа и НЛО тематика? Нека през новата година да има много поводи да пиша именно такива материали.

За любителите астрономи:


През месец декември НАСА получи неочакван подарък от Конгреса на САЩ. Американците законотворци увеличиха бюджета на агенцията за 2016-та с 1.6 милиарда долара, достигайки до числото 19.3 милиарда. В последните дни на старата година Конгресът дори даде напътствия за какво да се използват част от парите - за обитаем модул в космоса, който да бъде използван за бъдещи мисии до Марс. НАСА има срок до 2018 да изгради прототип на модула. (Източник)

И докато едни "развързват кесията", други "затягат колана":

Русия замрази „колонизацията" на Луната

Долната снимка е качена наскоро във Фейсбук от запален фотограф, направена е в Люксенбург. В редица сайтове е препубликувана като "снимка на непознат апарат". В някои от тях дори директно говорят за НЛО и посещения от извънземни. В случая обаче едва ли става въпрос точно за това. Всъщност това е показателен пример как от мухата се прави слон. В оригиналния фейсбук статус на фотографа, човекът ясно си е казал, че е заснел пътнически самолет Еърбъс 380. Един от редакторите на популярния сайт "UFO Sightings Daily" коментирал, че фотографът може да се е заблудил, че това е Еърбъс. Това било достатъчно на други сайтове да говорят директно за НЛО и направо да пропуснат да споменат за почти сигурната вероятност това да е обикновен земен самолет. Медии, какво да ги правиш...

Източник


Следващата новина звучи дори още по-сензационно, но неин източник е един учен. Той просто спекулира с една възможност, не твърди, че нещата са точно така:

Съобщения на цивилизации от преди Големия взрив

Няма коментари:

Публикуване на коментар