събота, 30 януари 2016 г.

Разнородни новини от САЩ

На 4 януари публикувах тази новина:

Въоръжени американци превземат федерална сграда в щата Орегон

Нещата изглежда отиват към развръзка:

ФБР задържа в акция лидерите на окупацията в Орегон

При операцията е ликвидиран един от белите терористи окупирали резервата. Има все още неназован брой терористи окопали се в леговището си, но се надявам скоро и с тях да се приключи. Тези глупаци твърдяха, че искат да "върнат земята на хората", отнета им от федералното правителство. Истината е, че искаха да върнат защитеното местообитание за диви животни на корпорациите, които да добиват дървесина и да развиват минна дейност. Самите местни хора са против тази окупация. Резерватът им дава прехрана. А от окупантите почти няма местни, всички идват от други щати. С какво право тогава твърдят, че се борят за хората?!

В Сан Франциско пък имат друг проблем - със спортните фенове и хората пикаещи буквално на всякъде. Именно заради тях в града вече са започнали да инсталират тоалетни на открито. Тази инициатива идва тъкмо на време за "Супер Бол" - ежегодния финал на първенството по американски футбол. (Източник)



Но да се върнем в Орегон. Там се е отворила огромна дупка, която е погълнаха част от път. (Източник)


Като говорим за природни бедствия, миналия уикенд страховита снежна буря връхлетя Америка. Но не всичко е лошо. Ентусиасти от Ню Йорк са използвали бедствието за да карат сноуборд и ски по улиците на мегаполиса, теглени от джип.



Завършвам с нещо зловещо. Неназован мъж е получил странно обаждане една сутрин около 4:50 ч. Той не е отговорил, а е оставил да се задейства гласовата поща. След няколко часа преслушал обаждането. Нищо не се разбирало от казаното, думите звучали зловещо. Можете да ги чуете ТУК.

Озадачен, човекът проверил в Интернет. Оказало се, че номерът принадлежи на погребален дом в Хавай.....

(Източник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар