сряда, 6 юли 2016 г.

Този човек продължават да го убиват атентат след атентат

Тази година се случиха много атентати и сериозни инциденти в различни краища на планетата. Често при тях има десетки загинали, на които снимките им се разпространяват по новинарските емисии. Ето обаче, че се е стигнало до нещо куриозно. Долната снимка се е появявала поне три пъти след големи терористични актове, за последно човекът е "убит" при съвсем скорошния атентат на летище Ататюрк в Истанбул, Турция. Преди това е "загинал" при падането на самолета на EgyptAir в Средиземно море и при масовата стрелба в гей клуба в Орландо.


Как е възможно това? Лъжат ли ни нещо? Каква е конспирацията тук? Всъщност изглежда нещата са доста по-прости. Когато се случи поредната трагедия, медиите са жадни да я отразят възможно най-скоро и най-подробно. Те претърсват социалните медии като Туитър и Фейсбук за съобщения, в които хората публикуват снимки и имена на загиналите. Колко му е да клъвнат на постинг от рода "това е моят брат, преди минути разбрах, че е загинал в Орландо".

Кой обаче би пуснал такова фалшиво съобщение за въпросния човек от снимката? Разследващи журналисти от France24 са решили да се разровят в случая. Засега вариантите са няколко. Самият индивид да пуска съобщенията за себе си, все пак както се казва "и лошата слава е слава". Може и негови приятели просто да си правят лоша шега с него, мислейки си, че е забавно.

Най-вероятно обаче става въпрос за отмъщение. Журналистите са успели да се свържат с някои от хората, които първоначално са пуснали фалшивите съобщения за смъртта на човека. Те са разказали, че той е измамник от Мексико и по този начин искат да го накажат до колкото могат, а също и лицето му да стане достатъчно известно, та да не се подлъгват и други на финансовите му измами.

Тази история донякъде се е потвърдила поне в частта си за Мексико, оказва се, че човекът действително е от там. Нещо повече - преди да получи международна известност, подобни неща са му се случвали в мексиканските медии. Примерно при един протест се е стигнало до сблъсъци с полицията, при които полицаите са открили огън убивайки няколко човека. В случая обаче човекът от снимката не е представен като жертва, а като този, който е наредил да се започне стрелбата.

От France24 са успели да се свържат и със самия човек. Той няма как да признае, че е измамник, но им е казал, че е започнал съдебно дело с искането да му се премахне снимката от новините съобщаващи за предишните атентати и инциденти. Писал е до Би Би Си и Ню Йорк Таймс, но те дори не са му отговорили.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар