събота, 12 март 2016 г.

Доброволците в Сирия - истинските герои

Оливър Бриджман (Oliver Bridgeman) е едва на 19 години. Той е от Австралия, но в момента е в Сирия. Австралийските власти са му анулирали паспорта и са издали заповед за неговия арест. Защо, ще попитате? Да не е джихадист сражаващ се за "Ислямска държава"? Оливър действително е приел исляма, но няма нищо общо с джихадистите, той е хуманитарен работник и доброволец.

От миналия април той помага на една британска благотворителна организация и пренася от Турция по няколко пъти на месец животоспасяващи лекарства и друга хуманитарна помощ за хората в Алепо. Рискува живота си. Често публикува в Интернет снимки и видео клипове на разрушенията причинени от руските бомбардировки.

Защо тогава австралийските власти искат да го арестуват? Претекстът е, че е заминал за Сирия с "намерението да се заеме с враждебни действия". Истинската причина - просто правителството на Австралия са пълни идиоти, не се съмнявайте в това.


Ето едно видео в което Оливър учи сирийчетата да играят ръгби:



Източник

Освен чуждестранните доброволци и благотворителни организации, в Сирия действа и местна група от спасители. Те имат екипи в много населени места, които са свободни - тоест не са под контрола на Асад или "Ислямска държава". Те се наричат "Белите каски".



Кръвопиецът Асад естествено ги мрази за това, че помагат на хората и се опитва да ги унищожи по всякакъв начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар