неделя, 7 август 2016 г.

Питър Тиел иска младежка кръв

Питър Тиел е американски богаташ съосновател на PayPal, първи външен инвеститор във Фейсбук, консервативен либертарианец, евангелист, името му се свързва и с противоречивата група от влиятелни личности известна като Билденберг. Честно казано, не ми е особено приятен, най-вече заради войната му срещу медийната група Gawker, която той доведе до фалит.

Сега научавам за още нещо свързано с Тиел. Той до толкова се страхува от смъртта, че се е насочил към парабиозата (parabiosis). Това е една доста комплексна научна област, но изглежда Тиел се интересува само от един аспект - използването на млада кръв за удължаване на живота на възрастен индивид (правени са много такива опити с мишки).

От известно време подобни експерименти, но с хора се правят и в Китай и Корея. САЩ също се опитват да наваксат в тази област като една от водещите американски компании е Ambrosia, базирана в Калифорния и намираща се не далеч от дома на Тиел. Съвпадение?

Наскоро Ambrosia е получила разрешение от властите за провеждане на експерименти с хора. Всеки, който е над 35 години и плати 8000 долара, може да получи кръвна плазма от човек на възраст под 25 години. Изглежда обаче това не задоволява Тиел. По непотвърдена информация той е платил $40 000 за кръв от 18-годишен.

(Източник)

Докато подготвях тази статия постоянно мислех за вампири и то богати вампири, защо ли?


Няма коментари:

Публикуване на коментар