четвъртък, 14 януари 2016 г.

Намерено е мъртво тяло в прохода "Дятлов"

Ако се интересувате от мистерии, не може да не сте чували за "Дятлов". Ето все пак два линка за тези, които не знаят за какво става въпрос:



Преди няколко дни руската информационна агенция RT публикува загадъчна и зловеща новина. Група от 9 туристи от Перм са открили труп на мъж в прословутия проход. Той е на видима възраст около 50 години. Туристите са съобщили за зловещото откритие по радиото. Малко по-късно връзката с тях прекъснала. (Източник)

Правят ми впечатление няколко неща в тази новина. Туристите са точно 9 на брой, колкото са били скиорите от групата на Дятлов и войните-манси от легендата за Планината на мъртвите. Случайно съвпадение? И дали тази група не е последвала съдбата на предишните? Защо е прекъснала радио-връзката? Дали в момента до намерения труп няма още 9 трупа - тези на туристите? А как е починал човекът и какво е правил сам в този прокълнат проход?

Новината е от преди 4 дни, публикувана е в RT.com на 10 януари. Защо нищо повече не е писано за случая? Дали всичко е било просто журналистическа измислица за привличане на интерес? RT не се славят като най-достоверната агенция. Или пък властите отново ще потулят някаква мистерия?

© Ekaterina Vlasenko / Sputnik

2 коментара:

  1. Аз предполагам, че когато туристите са видели трупа просто са се отказали от пътешествието и са се върнали

    ОтговорИзтриване