сряда, 20 април 2016 г.

Военна сводка + други свързани новини (20 април 2016)

Войната и конфликтите са твърде обширни понятия и често преливат в политиката, криминалната хроника, активизма и правото на гражданската позиция и т.н. Затова днес военната сводка ще е разширена със свързани, но не точно военни новини.

АФГАНИСТАН


Нещо над което си струва да се помисли - тези терористични актове са ежедневие в Афганистан, хора загиват, но въпреки това лицемерна Европа продължава да твърди, че идващите тук афганистанци са "икономически мигранти", а не бежанци. Какво лицемерие! Ясно е защо го правят - така имат формално право да ги върнат обратно, ако ги признаем за бежанци, каквито те на практика са, трябва да им дадем обежище (както си е редно и правилно). Добре, че поне сирийците ги признаваме за бежанци в Европа, но няма да се изненадам ако се появи някой политик, който да започне да твърди, че в Сирия всичко е "розово и прекрасно" и да се връщат там.

А самите афганистанци в Кабул не се поддадоха на страха от този пореден терористичен акт. Мнозина се отправиха към болниците, за да дадат кръв. Това е шамар в лицето на талибаните, които искат обикновените хора да се парализират от ужас.



СИРИЯ

Вчера Асад извърши поредните си престъпления като бомбардира няколко града в провинция Идлиб, избивайки десетки граждани.







Междувременно "Ал Нусра" се похвали, че в южно Алепо са пленили от войските на Асад руски танк T-90A. Срам за асадистите.



ИРАК

Като говорим за пленено оръжие. Вчера в Интернет се появи видео на което се вижда как "Ислямска държава" поразява танк с руска противотанкова система "Корнет". Твърди се, че това видео е заснето край Мосул, а танкът е турски. Едва ли оръжието е дадено директно от руснаците на ИДИЛ, вероятно е пленено от сирийската или иракската армия.

Видеото поне засега все още е достъпно на този линк:

http://amaqvideos.pw/v/bq19042016-720.mp4



ТУРЦИЯ

А като говорим за "Ислямска държава", за пореден ден ракети изстреляни от джихадистите от сирийска територия, са ударили турския град Килис. Има жертви.



КАНАДА

Една политическа новина. Канада е затворила сирийското консулство в Сейнт Лорент, Монреал. Почетният консул Нели Кану вече няма да бъде признавана за такава. Кану е яростна поддръжничка на Асад.

Канада прекъсна дипломатическите си отношения със Сирия още през 2012, тогава бе затворено посолството в Отава, а сирийските дипломати изгонени. Сега, след затварянето на това консулство, единствено действащо на канадска територия остава това във Ванкувър.

(Източник)



РУСИЯ

Басистът на "Любе" почина след тежък побой

Побоят се е случил още на 2 април и мисля, че за него съобщих в предишна статия. Тази новина е колкото лоша, толкова и иронична. Путин и кликата около него премахнаха правовата държава и изградиха една мафиотско-престъпна структура на нейно място - само вижте силовите похвати чрез които се управлява в Крим и Донбас. Иронията е, че престъпно-мутренските инциденти взеха да застигат и поддръжниците на Путин. Починалият Павел Усанов през 2015 създава собствено културно-просветителско движение "Родни простори", чийто първи проект става детски музикален конкурс в Донецк. Иначе, мир на праха му!

ПАЛЕСТИНА

Преди време публикувах тази статия:

Деца и тролове на Запад

В нея разказах за едно 9-годишно момиче от САЩ което прави журналистически репортажи. Оказа се, че това не е толкова рядък случай! Сега попаднах на едно видео, което представя 9-годишната Джена Джихад, която на практика е най-младият журналист в окупираните от Израел палестински територии. Тези деца са бъдещето, а рано или късно окупаторите ще бъдат прогонени!

Няма коментари:

Публикуване на коментар