четвъртък, 7 април 2016 г.

Деца и тролове на Запад

Мислех си, че мрънкащи и заяждащи се по Интернет хора има основно в България. Сбъркал съм, изглежда има такива личности навсякъде. Те не се свенят да се заяждат и присмиват дори на деца, макар най-вероятно самите те да са възрасти. Настоящата статия обаче няма да акцентира толкова на троловете и спамерите, колкото на това как нормалните интернет потребители им отговарят с класа.

Наскоро една майка от Великобритания е публикувала снимки на 3-годишния си син, включително и на чорапите му. Имало е хора, които са се присмели - това били момичешки чорапи.


Първо, не знам защо решиха, че това са чорапи за момичета, на мен въобще не ми приличат на такива - а просто на детски чорапи, които може да носят и момичета и момчета. Второ, дори и да приемем, че са "момичешки", колко голям идиот трябва да си, за да се подиграваш на едно 3-годишно дете? Самият отговор на майката обаче е много добър. Тя казва, че 3-годишният ѝ син харесва чорапи със сърца, харесва и розовият цвят и т.н. Но това което най-много харесва е независимото право сам да избира. Когато той избрал тези чорапи в магазина, тя напълно уважила този му избор. Защо трябва да учим децата си, че някои неща са само за момичета/момчета??? Ако иска да носи рокля - да носи! Ако поиска да носи смешна шапка - да носи! Ако иска да носи чорапи на сърца, в правото му е да ги носи! Това е перфектната възраст в която може да позволим на децата да избират и сами да решат какви да са, а не какви да бъдат според обществото!

(Източник)

Следващата история пък е за едно 9-годишно момиче от Пенсилвания. Макар и малка, тя има нещо като любителска новинарска агенция наречена "Orange Street News". Нещо повече - наскоро дори е изпреварила новинарските екипи на възрастните като е съобщила първа за едно убийство извършено в квартала ѝ.



Почти веднага са се появили идиоти с "компетентни" мнения. Някои от тях - "да си играе с кукли", "твърде малка е за да разбира за какво става на въпрос", без дори да споменавам нецензурните думи в някои от коментарите. Хлапето обаче им отговаря със стил - ако не ги устройва, че тя представя новини и истории, да си вдигнат задника от пред компютъра и сами да отразят новина (не използва точно такива думи, но това е смисъла).



(Източник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар