събота, 30 април 2016 г.

Новини от Китай

В Китай са представили робот-полицай въоръжен с електрошок, който ще обикаля по улиците. Не знам дали това е добра идея....



(Източник)

Един друг робот се е появил в будистки храм намиращ се на северозапад от Пекин. Робот-монах съоръжен с таблет чрез който посетителите могат да му задават въпроси. Хората веднага са се възползвали. На въпроса "какъв е смисъла на живота?" електронното монахче е отговорило "моят повелител ми каза, че смисълът на живота е да помагаш повече хора да оставят назад тъгата и да постигнат щастие".

Когато един човек е казал "аз не съм щастлив", роботът е казал "ако ти не си щастлив, какво някой друг може да направи за това?"



(Източник)

В Китай явно все повече ще залагат на новите технологии, дори и обикновените фермери вече се включват. Селянинът от долната снимка си е направил сам подводница, която може да се потапя на повече от 1 метър дълбочина. Това му е отнело 2 месеца и е струвало едва 770 долара. Патентовал е подводницата.



Една добра икономическа новина. Първият влак по "новия път на коприната" е стигнал до Европа и се е върнал обратно. Закарал е химически материали до Франция, а на обратно е натоварил френско вино.



Накрая едно произволно видео. Китайски моторист се разминава на косъм със смъртта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар