четвъртък, 21 април 2016 г.

Няколко добри новини от България

Противно на това, което ще ви кажат мрънкалниците, в България се случват и добри неща.

В София бе открит нов парк. Като човек свикнал да живее сред зеленина, това може само да ме радва. А ако живеех в столицата, където бетонът преобладава, това щеше да е не просто добра, а много добра новина. И в момента мястото изглежда приятно за разходки и почивка, а веднъж пораснат ли насадените дървета, ще е направо прелестно.

Галерия от новия парк "Възраждане"

И една новина от Бургас.

Нов модел вендинг машини поощряват разделното събиране на отпадъци в Морската градина и още няколко парка в Бургас. Устройствата получиха название "кучемати", защото са конструирани със специално отношение към четириногите обитатели на морския град. Срещу празна пластмасова бутилка, поставена от стопанина, машината сервира порция храна за домашния любимец. Ако се излее вода в съседно отделение, кучето може и да се напои. Тоест сега хората ще могат да пестят пари от храната за домашните си любимци, просто трябва да връщат непотребните си пластмасови бутилки. Такива автомати се появиха още преди години в някои други страни, дано и тук се наложат.

Кучемати поощряват разделното събиране на отпадъци в Бургас



Започнах със споменаване на мрънкалниците, ще завърша пак с тях. При новини като горната, те имат заучена фраза - "хората умират от глад, те за кучетата мислят". Макар, че горната новина не е добра само за кучетата, а и за собствениците им, които пестят пари и също за природата - по-малко пластмасови бутилки ще се въргалят наоколо и ще ни е по чисто. Но ето и една новина, която си е точно за хора, какво ли оправдание ще намерят за да мрънкат сега някои:


Това са близо 500 лева. Помня преди много години, като постъпих на първата си работа, 500 лева си бяха супер много пари. Вярно, от тогава цените на много неща се вдигнаха (на други не), но дори и днес 500 лв. си е една прилична сума.

Това бяха няколко добри новини. Със сигурност и много лоши неща се случиха, но в тази статия няма да говоря за тях. Тук е място само за оптимизъм. Кофти новините или ще са в друг материал или изобщо ще ги пропусна. Няма какво толкова да изпуснете, ако един ден не разберете къде какви престъпления и безобразия са станали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар