събота, 2 април 2016 г.

Изчезнали и намерени след десетилетия

През изминалия месец Март две новини привлякоха вниманието ми.

Първо бе намерен американският военен кораб "USS Conestoga" изчезнал преди цели 95 години, през 1921. Най-интересното е, че е открит на морското дъно недалеч от Сан Франциско, мястото от където започва последното си плаване. (Източник)


А една жена от американския щат Индиана, изчезнала преди 42 години, е била открита в малък град в Тексас. Оказало се, че не е станала жертва на престъпление и сама напуснала дома си преди четири десетилетия. (Източник)

************************

Доволен съм от такива новини. Всяка година по целия свят изчезват хиляди хора, от време на време изчезват превозни средства (около някои като полет MH370 се поражда голям обществен интерес), в историята има случаи на изчезнали градове (обикновено потънали в морето), а легендите разказват за цели изчезнали континенти и древни цивилизации.

Често пъти около много изчезвания витаят интересни теории - отвличания от извънземни, пропадания в други измерения, тайни правителствени операции и т.н. В двата горни случая обаче истината се оказва прозаична и не толкова вълнуваща. Въпреки това, както казах, аз съм доволен. Предпочитам да се разбере какво е станало, дори и да не е толкова странно, отколкото да продължава да витае неизвестност. Дано скоро разберем какво се е случило и с други знаменити изчезвания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар