неделя, 2 януари 2022 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (2 януари 2022)

В първия бюлетин за новата 2022-ра новините ще са от миналата година, но няма как, тези събития заслужава да се споменат.

В части от Якутск в Сибир е било обявено извънредно положение, но не заради студа и природните условия, а заради бездомните кучета! Поне аз за първи път чувам някой да обявява извънредно положение по тази причина. Това се е наложило след като 53-годишната д-р Сардана Слепцова, химик и експерт по нано-композитните материали е била убита от кучетата. Явно проблемът е сериозен!

Източник


Може ли да пропусна едно космическо постижение макар да е на държава, която недолюбвам? 

Китай с рекорд от 55 космически изстрелвания през 2021 г.

Този брой е с 40% по-голям в сравнение с предходната 2020 година.

А с последната новина оставам в този район на планетата - източна Азия и Сибир:

Кораб замръзна в Японско море

Поне хубави снимки са се получили.Това ми напомни за един материал, който публикувах на 13-ти декември в Мистерика. Той започва така:

"Джени" е английска шхуна, която през 1823 бива заклещена в ледовете в пролива на Дрейк близо до Антарктика след като тръгва от пристанище в Перу. През 1840 г. тя е открита от китоловния кораб "Хоуп", също плавателен сън от Англия. Когато китоловците се приближават към "Джени", те виждат на борда му хора и решават, че шхуната едва наскоро  е закъсала. Когато се качват на нея обаче разбират, че всички моряци са мъртви - замръзнали и напълно запазени от разлагане от студа.

Останалата част от тази градска легенда може да прочетете ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар