понеделник, 12 декември 2016 г.

Пицагейт - конспирация или поредна глупост на американските идиоти

От известно време сред последователите на Доналд Тръмп се върти една конспирация известна като "Пицагейт" (Pizzagate). Най-общо казано тя твърди, че Хилъри Клинтън, нейни сътрудници и други политици от Демократическата партия са замесени в сексуално насилие над деца. Извращенията се извършват в пица-ресторанта във Вашингтон известен с името "Comet Ping Pong".


От къде тръгва всичко? Може би знаете, че преди известно време Уикилийкс публикува редица хакнати имейли на хора свързани с демократите в САЩ. Един от засегнатите е Джон Подеста (John Podesta) ръководил за известно време предизборната кампания на Хилъри. В няколко от своите писма той споменава думата "пица". Това се струва много странно на феновете на Тръмп, не може да се говори за пици в имейлите на един политик, дори и когато те са изпратени на собственик на пица-ресторант. Това трябва да е някакъв код и този код е нещо свързано с насилие на деца. Логика никаква, но кога ли на много от вярващите в конспирации им е трябвала логика?

Подеста разменя имейли с Джеймс Алефантис (James Alefantis), собственика на пицарията "Comet Ping Pong". Алефантис между другото е дарил пари за кампанията на Клинтън - още една добра причина за тръмпистите да го атакуват. В писмата се споменава и думата "пица", което не е нещо необичайно - все пак едва ли със собственик на ресторант ще говориш за космически кораби и живота на пингвините в Антарктика. Конспираторите заменят "пица" с неща от рода на "дете за секс" и изведнъж имейлите придобиват съвсем друг смисъл. Така "искам да си поръчам пица" става "искам да си поръчам дете за секс".

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, както и ние сме свободни да им се смеем. За жалост обаче често подобни безумни и неподкрепени с факти неща имат опасни последици. Невинни хора могат да пострадат само, защото някой си е въобразил, че знае абсолютната истина и още по-опасно - има право да раздава правосъдие. Преди няколко дни писах за опасностите от национализма - как полски "патриоти" пребиха български студенти:


На пръв поглед случаите са различни, но в същината си са много по-близки отколкото ни се иска да си признаем. Забелязах и нещо друго - в България (а и не само) много от хората, които се радват на Тръмп са в същото време и почитатели на "патриотизма" и "боя над емигрантите". Случайност ли е? Ето едно невероятно комично писмо на читател до вестник "Ретро":


А потенциалните опасности от "Пицагейт" се превърнаха в съвсем реални. Преди седмица малоумник с промит мозък е нахлул в ресторанта "Comet Ping Pong" в търсене на тайни тунели и скрити стаи, в които се извършва насилие над деца. Естествено не е открил нищо такова, но е отрил огън по персонала на заведението. За щастие никой не е ранен, а идиотът е арестуван. (Източник)

В продължение на седмици преди това заведението получава постоянни телефонни заплахи от други тръмписти. По последна информация и пицарии в редица други американски градове като Ню Йорк и Остин също са станали жертва на телефонен тормоз (източник). Чумата е започнала да се разпространява. Кога ли отново някой малоумник ще хване оръжието и ще тръгне да "разследва"? Ето за това говоря - заради нечии глупости страдат невинни. Какво са виновни служителите и клиентите на пицариите? Цял ден бачкаш за някой друг долар или влизаш в някоя закусвалня да си поръчаш пица с кола и получаваш куршум в главата ....

Между другото имам известни подозрения, че появата на "Пицагейт" точно в този момент не е случайно. Псевдо-историята цели да отвлече вниманието от нещо съвсем истинско. Да, знам, че самият аз сега ще прозвуча като конспиратор, но за разлика от "пицагейтърите", за това, която ще кажа, има доста повече доказателства.

Наистина има хора по високите етажи на властта в САЩ, Великобритания, а вероятно и в други страни, които се отдават на педосадизъм. За тези разкрития допринесе операция #OpDeathEaters подета от "Анонимните". (Връзка)


Един от най-силните моменти в тази операция се върти около Джефри Епщайн (Jeffrey Epstein). Той е американски милиардер и доказан педофил. За нещата, които е причинил на млади момичета получава едва 18 месеца затвор, от които излежава 13 (източник). Не е изненада леката присъда - съдебната система като цяло покровителства богатите.

В хода на разследването се установяват редица връзки между Епщайн и редица видни личности като Доналд Тръмп, Бил Клинтън и принц Андрю (източник). Има силни подозрения, че Епщайн е канил Тръмп и Бил Клинтън в частното си имение и на борда на самолета си (неофициално станал известен като "Лолита Експрес"), за да се възползват сексуално от млади момичета. За да не звуча като описаните по-горе малоумни конспиратори, изрично ще отбележа, че това са косвени доказателства и предположения - все пак нищо не пречи нито на Доналд, нито на Бил да ходят на гости на Епщайн без да знаят с какво се занимава той - един вид "ама аз не знаех какви са тези девойки навъртащи се в имението му". Именно затова властите трябва да разследват - за да се разбере с какво точно са се занимавали многобройните видни гости посетили Епщайн и летяли със самолета му. Странно обаче, полицията отказва да задълбае в тази посока и се задоволява единствено с повдигнатите доста леки обвинения на Епщайн. Защо ли? Нещо повече - в случая с принц Андрю дори се появяват обвинения от жертвите, че властите нарочно прикриват доказателства (източник).

Колаж на Епщайн с двама от най-честите си гости:


И така, има садисти сред водещите политици и обществени фигури. Вниманието от тях обаче добре се отклонява, нека простите хора да търсят тайни тунели из пицарии и ресторанти, колкото си искат - няма да намерят нищо. На богаташите не им трябват тайни входове и скрити стаички из задимени гостилници и евтини закусвални, те си имат имения и частни луксозни самолети за тези работи...

2 коментара:

  1. Едно пародийно AMV на известното аниме Attack on titan https://www.youtube.com/watch?v=6ooeaHyoiLE

    ОтговорИзтриване
  2. за Андрю се говореше,че е гей и май не се и пазил толкова.

    ОтговорИзтриване