неделя, 5 юли 2020 г.

Поредна доза мангърщини плюс други притеснителни новини

Във вчерашната подборка посветена на различни бедствия писах за масовото измиране на слонове в Африка. Може би трябваше да я оставя тази тъжна новина за настоящия бюлетин, защото макар все още да не се знае причината, някои предполагат, че коронавирусът Covid-19 може да е невидимият убиец.

Междувременно нов вирус бе засечен в Китай, идва тъкмо на време, за да довърши започнатото от "короначан":


Но дори новият вирус да не се превърне в новото страшилище, настоящият избива достатъчно хора и сам. Рекордите в България от седмицата:





Един от другите починали през седмицата бе 21-годишен млад мъж! Момче на 21 години! 

В бюлетина от миналата неделя припомних за поредната глупост изказана от доцент Атанас Мангъров (през месец февруари заявява, че епидемията от коронавирус ще отшуми до лятото). Многократно преди това съм припомнял и други негови категорични прогнози и изказвания, които са били разбивани на пух и прах. Едно от последните му велики мнения бе ето това:


Това изказване датира от средата на месец юни. От тогава измряха доста повече от 13 човека. Тоест явно умират и "здрави" (по стандартите на Мангъров хора). И не стига това, ами настанените към момента в интензивните отделения пациенти (единствено тях доцента смята за болни) са 29. Тоест броят им се е увеличил повече от два пъти спрямо времето на горното мангърово изказване. Очевидно вирусът няма намерение да си ходи, независимо колко пъти Мангъров сменя методиката (не му е за първи път). Както и да брои, жертвите продължават да се увеличават! И вместо  да признае грешките си, какво мислите прави доцент Атанас Мангъров? Призова да бъде скрита статистиката! Така де, няма ли статистика, няма и да има факти правещи на пух и прах нелепите му глупости.

 

Следва една новина, която щеше да е положителна, ако не беше високата цена на това лекарство:


Засега Ремдесивир е едно от малкото лекарства, които показват забележим положителен резултат върху болните. За жалост nа един човек е нужен 5-дневен курс с използването на 6 ампули. Общо лечението излиза 2340 долара. Колко хора могат да си позволят тази цена? Не стига това, ами дори и богатите извън САЩ вече трудно ще се сдобият с Ремдесивир:



Няма коментари:

Публикуване на коментар