неделя, 2 октомври 2016 г.

ВЗРИВООПАСНА СТАТИЯ: войната на САЩ, Русия и на много други срещу жените и децата

В различните мои блогове редовно пиша статии, които посочват проблеми в обществото или обръщат внимание на прикривани факти. Като се почне от маниакалните опити на някои "скептици" да отрекат съществуването на всякакви паранормални феномени и се стигне до геноцида в Сирия. Тази статия е в този дух и дори си мисля дали да не развия цяла поредица, защото има и много други замазвани проблеми. Запазете я на компютъра си, дори и да не сте съгласни изцяло с написаното. В този материал засягам твърде много заинтересовани страни и кръгове - Русия, САЩ, църквата, някои българи. Така че няма да се изненадам, ако нещо се случи, някаква "техническа грешка" например, и статията бъде изтрита....

Не, тук няма да стане въпрос за бомбардировките в Близкия изток, при които загиват много жени и деца. Ще стане дума за нещо случващо се много по-близко до нас, в "цивилизования" свят, в "развитите" общества.

Предполагам сте чули за неофициалната, но съвсем реална война, която американските власти на практика водят срещу чернокожото население в САЩ. Не се минава и седмица без полицията да застреля някой невъоръжен негър, често тези инциденти следват ден след ден. За това истинско безобразие с охота пишат българските медии (особено тези на служба при Путин). Има обаче и други злини случващи се в Америка, които обаче почти не се отразяват по новините, няма възмутени писания по Фейсбук, няма пламенни призиви от (псевдо)активисти да се събудим и да си отворим очите. Става въпрос за войната срещу децата и жените. Мислите си, че отдавна слабият пол е извоювал равнопоставеност? Мислите си, че децата са защитени от множество закони и международни конвенции? То така се мислеше и за чернокожите, но расистката полиция продължава да ги убива безразборно все едно е 18-ти век и белият господар може да прави каквото си иска с робите на плантацията...

Изниква логичният въпрос, защо у нас и в Русия с такава готовност се разнасят историите за застреляни негри, но се премълчава за други недъзи на американската "демокрация"?! Ясно е защо, защото няма негри тук (поне не в достатъчно голям брой), следователно може безопасно да критикуваме ФАЩ (Фашистките американски щати), без да ни е страх, че същите критики ще са валидни и за матушка Россия. Но не се съмнявайте, местният българо-руски расизъм е не по-малко силен отколкото американския, просто няма много негри върху които да се проявява. Ето една снимка от Донецк, украинският град окупиран от руските "борци срещу фашизма", които са се изявили като типични расисти. "Обама, върни се на палмата"....мда, срещу фашизЪма се борим, за комунизъм и братство между хората...


Не така стоят нещата с друга група от обществото - децата и жените. В това отношение има за какво да се критикува САЩ (а за жалост и много много други). Но понеже същите проблеми ги има и в "най-великата страна на света", нека си замълчим за тях, да не би критиките да се върнат като бумеранг. Не вярвате, че в Русия (а и в Източна Европа като цяло) слабият пол все още твърде често е обект на тормоз и несправедливости? Помислете си пак.

На всеки половин час в Русия умира по една жена от ръцете на съпруга си или партньора

И вместо да вземат мерки за решаване на този ужасен проблем....

Руски политик иска декриминализация на домашното насилие

И не стига, че скоро жените (и децата) в Русия може съвсем законно да бъдат бити и изнасилвани с разрешението на закона, на тях скоро може и да им е забранено да правят аборти при нежелана бременност (като например в резултат на изнасилване). Това поне иска Руската православна църква (източник), тази "миролюбива състрадателна църква", по нищо, ама съвсем по нищо не приличаща на "Ислямска държава".

Какво? Мислите, че твърдението, че и децата в Русия за застрашени е прекалено? И аз така мислех, но какво да кажем за следващата новина. Оказва се, че в Москва група полицаи е използвала непълнолетни проститутки за печелене на пари. Тинейджърите са пращани при педофили, след което на въпросните маниаци са им искани пари, за да не бъдат арестувани (източник).

Но не си мислете, че другите страни са имунизирани срещу подобни проблеми. В момента в Полша има кампания да се приеме спорен закон, който да ограничи (и на практика да забрани) абортите. За разлика от Русия обаче хората са на улицата и протестират:



А какво да кажем за България? Тук поне (все още) никой не мисли да забранява абортите, но насилници много. Като например кмета на Стрелча:

Бившият кмет на Стрелча арестуван за изнасилване на непълнолетна

Случайно или пък съвсем не, въпросният Иван Евстатиев е един от най-ревностните "русофили" в България и като кмет организираше какви ли не про-руски мероприятия.


Докато търсех някоя снимка за илюстрация (като тази горе), попаднах на нещо интересно. Случаят с кмета на Стрелча гръмна тази година, намерих обаче статия от далечната 2004, която не говори добре за Евстатиев, по онова време кмет на Пазарджик. Изглежда "увлеченията" му не са от днес.

Непълнолетни проститутки обслужвали кметството в Пазарджик

Подбрани цитати от статията. които дори няма да коментирам:

Непълнолетни проституиращи момичета, свидетелки по делото на Кирил Маринков - Киро Лозенеца, са дали свидетелски показания пред съдия, че са обслужвали служители на кметската администрация в Пазарджик и руска делегация, гостувала в града.


Лично кметът Иван Евстатиев е поръчал проститутките на Киро Лозенеца, а след това е платил за услугите им.

Аз ли съм пропуснал или май никой не припомни тези стари истории свързани с Евстатиев? Все едно настоящото изнасилване е някаква случайност, инцидентно един вид...

****************

Та вероятно заради такива "местни" проблеми, трудно ще намерите нещо писано за американските проблеми от подобен род. Аз обаче никога не съм робувал на когото и да било и за разлика от путинистите няма да скрия истината за случващото се в САЩ. Като например това, че американски сенатори са ползвали услугите на непълнолетни проститутки (източник). Но има един много по-голям проблем - законодателството е такова, че често самите деца са наказвани! За мен това е по-лошото - че закона не защитава, а наказва жертвите, а не че има извратеняци (тях винаги ще ги има и дори често пъти ще са хора с власт като полицаи, политици или ... кметове).

През последните години на няколко пъти попадам на новини като тази, която ще опиша след малко и вече ми е трудно да повярвам, че нещата са случайни, един вид просто някой "прокурор се престарал в прилагането на закона".

Наскоро в училище в Айова две момчета са хванати, че са разпечатвали голи и полу-голи снимки на други деца. Две от фотографиите са на едно 14-годишно момиче. Прокурор смята да я съди за детска порнография, а нейните снимки дори не са чисто голи! Момичето е с шорти, а гърдите ѝ са закрити от косата ѝ. Сред снимките разпечатвани от момчетата е имало много по-фрапиращи фотографии, но нито към двете момчета, нито към другите момичета са повдигнати обвинения. Защо? Много ясно защо - на властите (в случая в лицето на прокурора) не им пука за никаква детска порнография или защита на децата, властите единствено искат хората да са послушни и да се подчиняват. Въпросният прокурор е събрал родителите от училището (на срещата не са присъствали родителите на 14-годишното момиче) и е настоял провинилите се деца да посещават специален клас, в който да им обясняват за вредите от изпращането на свои голи снимки. В последствие родителите на детето разбрали за тази идея, но решили, че няма нужда дъщеря им да ходи на това промиване на мозъци, все пак тя на практика не е направила нищо незаконно. Тогава американският идиот....исках да кажа прокурор....се зарекал да я съди и вкара в списъка със секс нарушителите.

Какъв е този списък и какви последствия може да има това за момичето? Това е специален регистър, в който американските власти записват всички провинили се. Уж идеята е там да са разни изнасилвачи и маниаци и хората да се пазят от тях, но истината разбира се е съвсем друга. В регистъра често се добавят хора за съвсем дребни провинения (дори и без провинения) и това съсипва живота им. Намирането на добра работа става невъзможно, разни комитети и организации слухтят в кварталите за хора регистрирани в списъка и т.н. Не вярвате ли? Ето един сайт, който се е отдал на това да следи тези "извратеняци":

Family Watchdog

Сега си представете как това момиче цял живот от всякъде ще я гонят за това, че някога като тийнейджърка е пратила свои снимки на някого и дори не е била чисто гола! Че по тази логика половината деца във Фейсбук трябва да бъдат осъдени!

Случаят на момичето не е дори най-фрапиращото нещо, което съм чел. Поне на няколко пъти съм попадал на случаи на деца от детската градина, които по детски са прегръщали или целували други деца или "другарката", и са обвинявани в секс престъпления. По закон "нежеланите докосвания" спадат към нарушенията и технически детето е престъпник, ако се е зарадвало твърде много на госпожата, прегърнало я е и тя се е оплакала. Представяте ли си що за глупост?! На 4-5 години и вече си престъпник, като пораснеш нищо няма да си спомняш за случая, но ще те гонят от всякъде все едно си опасен изнасилвач! Мислите, че преувеличавам? Прочетете това:

Unwanted Touching: Unacceptable at Any Age (Yes, Even Age 6)

Какво ще стане със споменатото 14-годишно момиче? Родителите ѝ са завели контра-дело срещу умопобъркания прокурор за тормоз и отправяне на заплахи (източник). Дано го спечелят, защото това което американските власти правят е безумие, едно целенасочено безумие....


***********************

Та такива неща стават по света. Конкретно съм споменал случаи от САЩ, Русия, Полша, България, но не се съмнявайте, че и в други страни има подобни проблеми. За щастие не навсякъде нещата са толкова крайни, мисля че в Скандинавските страни защитата на по-слабите е най-добра - независимо дали става въпрос за жени, деца, малцинства (етнически, религиозни и т.н.) В други части на света обаче още много има да се върши, а някои псевдо-патриоти и религиозни фанатици се опитват да отменят и малкото признати човешки права (като правото на аборт). Затова пиша тази статия, защото вярвам, че хората трябва да са запознати, мнозина просто не знаят истината, тя нарочно се крие. Друг е въпроса, че много хора, обработени добре от Системата, дори и да знаят, ще останат равнодушни по въпроса....тогава винете и себе си, когато и на вашата дъщеря се случи нещо....

2 коментара:

  1. Първо не съм русофил опитвам се да наблюдавам като неутрален.
    Мен ме тревожи факта,че от толкова информационни сайтове и телевизии нито един журналист досега не се осмели да каже очевадната ситуация в Сирия...А тя е Идил(даеш)=САЩ.
    През 2014 чух за пръв път това твърдение от Сириец мой приятел в Ит.,но и преди войната той беше анти американец,така че не му отдадох голямо значение само го попитах защо мисли така,а той каза "Парии властт".На практика какво се случи...както във Ирак и Либия,Сащ финансират тайно определени организации с една цел,сваляне на правителството в замяна взема нефта,ценни артефакти,които имат неизмерима стойност и не на последно място трафика на дрога към Европа,пък така наречените опозиционери вземат властта.Ообаче със Сирия удрят на камък,там Асад е подкрепян от Путин,нали не мислим,че на братушката му дреме за терористите,за Асад или Америка.Там е друга играт и аз предполагам,че Владимир има лична облага от цялата история,вярно може да са обещани кладенци и т.н. ,но съм по-склонен да вярвам,че няколко милярда за компанията от Кремъл не са нищо за Асад.,а руснаците как не обичат парите...И така имаме Сащ със опозицията срещу Росия с президента.къде се намира идил на тази сцена..?Тя е коза на Америка,за да унищожи европа като бежанците потенциално 2 милиона избягат там това означава еди дългосрочен спад на еврото и постепенно закриване на еврозоната.Колко пъти чухте за терористичен акт в Америка,който да се доближава до някой от по-големите срещу Европа и Русия...имаме няколко бомбени заплахи,нападател с нож или пистолет...пъълна постановка за замазване на очите пеед простолюдието...последният случей беше преди по-малко от месец.На маратон в не помня кой Щат избухна самоделна бомба,която не взе жертви след това беше намерена и друга,през същото време опозицията в Сирия и американските им партньори бомбандират позиции на Асад по време на сключено 3 дневно примирие..и нататък историята е знаете със уличаването на Русия в нападението над болници и хуманитарни конвои



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иво, докосваш се бегло до някои неща, но повечето от това което си написал считам за фантастика. Но имаш право на мнение, дори и да не съм съгласен с него.

      И само като "забележка под линия" - и аз знам сириец анти-САЩ настроен преди войната и анти-САЩ настроен и сега. Това обаче не му пречи да провиди истината за психопатските изяви на Асад и да желае свалянето му.

      Изтриване