сряда, 19 октомври 2016 г.

9 от най-сигурните места за оцеляване при трета световна война

Много се говори за това (включително и от мен), надявам се обаче да не се стигне до нова световна война. Все пак ето един списък на 9 места, които минават за сравнително сигурни при ядрен апокалипсис. Подборката разбира се е субективна (публикувана е в английския "The Sun"), сигурен съм, че има и много друго добри места за оцеляване (включително и в България).

Исландия

Малкият остров се намира на стотици километри от Северна Америка и Европа. Не би трябвало да е сред целите на когото и да било. Освен това около него има доста риба, така че ще има с какво да се прехранвате, докато светът се възстанови.


Остров Люис

Това е най-северният остров от архипелага Външни Хебриди намиращ се край западния бряг на Шотландия. Също като Исландия не би трябвало да бъде бомбардиран, твърде е незначителен. Предимството му спрямо Исландия е, че е доста по-близо до цивилизацията.



Антарктика

Антарктика е географски регион, обхващащ континента Антарктида и водите и островните територии в Южния океан разположени южно от Антарктическата конвергенция. Условията там са тежки и негостоприемни. Ако обаче се научите да ловувате тюлени и си осигурите топло жилище, имате голям шанс да оцелеете, докато останалата част от света се буха с ядрени ракети.


Канзас Сити

Има малка вероятност, ако се стигне до трета световна война, тя да не се води с атомни оръжия. Страните притежаващи такива оръжия да проявят здрав разум и дори губещите да не решат да ги използват. Тогава шансът ни за оцеляване се увеличава. Американският град Канзас би бил добро място при този сценарий. Сравнително лесно се защитава, намира се буквално по средата на САЩ (всеки би атакувал първо крайбрежните градове), а полетата около него са плодородни.



Юкон

Една от най-отдалечените канадски провинции. Дивият живот е изобилен и има какво да ловувате.


Кейптаун

Този южноафрикански град е сравнително добре устроен и е много далеч от зоните на потенциални сражения между големите световни сили.


Гуам

Остров Гуам се намира в Тихия океан и също като много от другите описани тук дестинации е закътано местенце. Той обаче има едно важно предимство спрямо повечето от другите места - на него няма да умрете от студ. Средната годишна температура е 27 °С.


Берн

Столицата на Швейцария е лесно за защитаване място, не че има опасност войната да достигне до там. Швейцария пази стриктен неутралитет в последните големи войни, вероятно ще го направи и при третата световна.


Тристан да Куня

Това са група вулканични острови, намиращи се в южната част на Атлантическия океан на 2816 км от Южна Африка и на 3360 км от Южна Америка. Затънтено място, което вероятно ще бъде подминато от един бъдещ световен конфликт.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар