неделя, 30 октомври 2016 г.

Бедствията от седмицата (подборка към 30 октомври 2016)

Ето какво се случи през изминалата седмица като бедствия и инциденти.

Водещата новина безспорно са двете земетресения в Италия (6.4 и 5.4 по Рихтер).

Източник за картата:




Нещо интересно:

Трима опасни затворници са избягали по време на хаоса от земетресението в Италия

А докато пиша тази статия, видях, че тази сутрин ново земетресение с магнитуд 6.6 е ударило централна Италия (източник).

На 26 октомври гигантско свлачище е прекъснало магистралата между Меделин и Богота. Поне 6 души са загинали. (Източник)



Няколко инцидента.

В метрото на Бостън е възникнала паника след като в едно от влакчетата се е появил дим. (Източник)



Отново в САЩ, в Чикаго, самолет се е запалил докато е бил все още на пистата. Няма сериозно пострадали, но на тези хора ще им остане добър спомен за това екстремно преживяване (източник).



Накрая една карта от преди 10 дни. Предполагам малко от читателите на "Мистерика Дейли" четат блога "Военна сводка". Знам, че тематиката там не е много интересна за повечето хора, а и е натоварваща. Все пак има смисъл да се следи поне от време на време този блог, за да знаете какво се случва по-света и да сте подготвени евентуално за това което идва. Пресен пример - в статия за Ирак съобщих, че "Ислямска държава" са запалили химически завод за сяра и са обгазили всичко около Мосул. Облакът от отровни газове след няколко дни е достигнал до много по-далече! Включително до столицата Багдад и до съседните страни Сирия и Турция. Ето как дори и да не сме в центъра на бойни действия, пак може да сме засегнати. (Източник)


Няма коментари:

Публикуване на коментар