вторник, 25 октомври 2016 г.

Ай-ай лемур в лондонския зоопарк

Какво по-добро време за показване един Ай-ай от седмицата преди Хелоуин? За първи път, от както се е родило на 1 юли, в лондонския зоопарк е представено малко лемурче от вида Daubentonia madagascariensis.

Родината на тези същества е Магагаскар, където те са смятани за носители на лош късмет, вероятно поради външния си вид. Ай-ай лемурите имат големи уши, изпъкнали очи и дълги пръсти - с тях те се хващат за клоните и изравят насекоми. Нощни създания са.



Източник

На мен лично това сладко същество много ми заприлича на типичния образ на гремлините, които присъстват в някои филми на ужасите. Легендата е, че пакостливите гремлини се навъртат около и в машини - самолети, кораби и т.н. Те са причина за аварии и катастрофи. Дали пък така не е започнало всичко - любопитен ай-ай се е качил на самолет кацнал в Мадагаскар. Едно време летателните машини не са били толкова сигурни като сега, а хората не са били толкова образовани като цяло. Самолетът има проблеми във въздуха, екипажът му открива лемура, но не може да разпознае, че това е обикновен животински вид. Ето ти легенда за гремлин бърникащ по двигателя!

Накрая трейлър на филма "Gremlins" (1984):



Няма коментари:

Публикуване на коментар