неделя, 19 юни 2016 г.

Мистерии около "Заклинанието 2"

"Заклинанието 2" е един от филмовите хитове на тази година. Покрай него обаче взеха да се случват интересни неща.

Една новина твърди, че 65-годишен индиец е починал, докато бил на прожекция на филма в Тируванамалай (Tiruvannamalai), южна Индия. Това се случило по време на една от най-страшните сцени. Малко преди това мъжът се оплакал от болки в гърдите. До тук нищо необичайно, стават такива злощастни инциденти особено с по-възрастни хора. Примерно, в България не е нужно старците да ходят да гледат филми на ужасите, достатъчно е да се качат на събора на БСП на Бузлуджа:

Двама души починаха на събора на БСП на Бузлуджа

Необичайното в случая с индиеца е продължението на историята. Човекът бил придружаван в киното от свой приятел. След прожекцията и двамата, приятелят и мъртвецът, били изчезнали и властите не могли да ги намерят.

(Източник)

Имам известни съмнения, че горната история въобще се е случила. Може да е просто рекламен трик целящ да привлече повече зрители по кината. Забелязал съм, че подобни истории често се появяват около премиерите на някои филми. Ето един пример свързан с филма "Мъже в черно 3":

Среща със същества в черно

Следва още една зловеща история свързана със "Заклинанието 2". Тя е публикувана във Фейсбук.

"Случи се миналата нощ след като гледахме филма. Прибрахме се в хотелската стая в 2:30 през нощта. Около 2:45 Легаси Ворония влезе в банята да си измие зъбите преди лягане. След като излезе от там, ме попита аз ли си правя шега с нея - на огледалото имало нарисуван с пръст кръст. Аз си помислих на свой ред дали тя не се шегува с мен."


"Веднага поискахме от хотелската управа да ни смени стаята. На сутринта се върнахме в първата стая, за да си вземем багажа. Кръстът го нямаше."

(Източник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар