събота, 18 февруари 2017 г.

В Крит вероятно са открили останките на изчезнал британец

Стивън Кук е на 20 години, когато изчезва в Крит през една лятна нощ през 2005-та. Той е на почивка на гръцкия остров заедно с други англичани. През въпросната вечер Кук напуска сам кръчмата, в която пие с приятели и от там следите му се губят.


Полицията извършва щателно проучване из цял Крит, но не открива нищо. Родителите на Стивън обявяват награда. През следващите месеци редица хора се обаждат, за да кажат, че са видели някой отговарящ на описанието на младежа. Твърди се, че той е забелязан или на самия Крит или на някой друг близък остров. Тези обаждания дават надежда, че Кук все още е жив. Теорията е, че той е бил ударен по главата от някой или сам е паднал и се е наранил, в следствие на което е загубил паметта си.

През 2015 властите разпространяват този фоторобот. Предполага се че така би изблеждал Кук на 30 години.


Изглежда обаче младият Кук е загинал още в нощта на изчезването си, поне според едно ново откритие. Наскоро един местен човек е наел фирма да почисти кладенеца намиращ се в имота му близо до мястото на изчезването. Работниците са открили на дъното цял човешки скелет, както и камера и кожен колан. Най-вероятно това е именно Стивън Кук, окончателно ще се разбере след медицинските изследвания. Странно, че този кладенец не е претърсен, когато полицията е издирвала младежа през 2005-та. А може би това е едно от онези загадъчни изчезвания, при които мъртвия човек се появява там където вече е търсено...

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар