неделя, 3 декември 2017 г.

Снимки от Русия след падането на СССР - част I

Какви времена бяха 90-те, бях дете и всичко ми беше интересно. Затова имам ярки спомени както за България, така и за случващото се по света. Затова с носталгия и умиление разглеждах долните снимки. Обичам Русия, кур за Путин!

22 август 1992

Хиляди московчани празнуват на Червения площад след като се е провалил тридневния комунистически опит за преврат и връщане на старото. Някои участват в носенето на гигантски руски флаг.


Март 1993

Край на плановата икономика, да влезе либерализираният пазар. Две продавачки на свободния пазар показват своята стока в Петропавлоск, Камчатка.


5 октомври 1993

От месеци назрява конфликт между тогавашния президент Елцин и парламента, който в крайна сметка ще се реши със сила. Елцин нарежда на армията да установи контрол над руската Дума (тяхното народно събрание).


Март 1994

Казак си купува водка без да слиза от коня след като е участвал в парад в Москва отбелязващ деня на Свети Патрик. Този празник не е традиционен за руснаците, а събитието е спонсорирано от чуждестранната бизнес общност живееща в руската столица.


9 май 1994

Руски ветерани разговарят и пушат пред Болшой театър в Деня на победата.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар