четвъртък, 4 януари 2018 г.

Поредните простотии на Apple

Всяко време си има своите заблуди, съвремието не е по-различно. Една от най-големите масови заблуди е, че Apple е готина компания. Не, не е, a Айфоните със всеки следващ модел стават все по-посредствени устройства. Първата новина е именно за прословутите смартфони.

Струвало ли ви се е, че старият ви iPhone работи все по-бавно? Истина е, самите Ейпъл наскоро са били принудени да признаят, че са пускали ъпдейти, които забавят остарелите модели. Предполагам можете и сами да се сетите каква е целта - да си купиш най-новия iPhone X разбира се!

Е, това може да излезе скъпо на компанията. Американски потребители са завели съдебни дела срещу нея.


Следващата новина също е свързана със съдебни процеси, но този път заведени от Apple. IT-мастодонтът съди двама братя италианци за това, че през 2012 са регистрирали търговската марка "Steve Jobs". От Ейпъл сигурно посиняват от яд, че не са се сетили първи да регистрират името. Затова завеждат дело срещу братята, което през 2014 губят. Италианците започват да пускат различни дрехи и аксесоари под тази марка.

Apple обаче не се отказват - завеждат ново дело, този път за това, че логото на "Steve Jobs" е копирано от тяхното. Сами може да направите сравнение:


Наскоро е излязло решението на съда и по този въпрос - Apple отново губи. Интересно е какво точно е становището на съда - буквата J в логото на италианците не е плод, следователно не може липсващата част да е отхапано парче, така както е при ябълката на Ейпъл. Ок....

Да пожелаем на братята сполука в бизнес начинанията им.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар