понеделник, 18 юни 2018 г.

Страшна буря в София + други бедствия

Днес след 18:00 проливен дъжд наводни София и част от столичните булеварди се превърнаха в реки. Трафикът в града бе изключително затруднен. Около 200 сигнала са получени в аварийното звено на Столична община. Метростанция "Сердика" е протекла, в столични молове също са се образували течове. Ситуацията в кв. "Драгалевци" е много тежка. (Източник)

Неблагоприятната метеорологична обстановка дори попречи на прякото предаване на футболната среща между Белгия и Панама (източник).

Ето го и видеото, което заснех самият аз:



Това не бе единственото природно бедствие проявило се днес в България. Земетресение с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер бе регистрирано на територията на Белица. (Източник).

А като говорим за земетресения, днес имаше едно доста силно в Япония. То бе с магнитуд от 5.9 до 6.1 по скалата на Рихтер според различни източници.



Веднага след земетресението много магазини и сумермаркети са затворили, а тези които не са, са били опразнени за нула време от паникьосани японци, опасяващи се, че и те ще затворят и няма да има от къде да се купи храна (източник).


А следващата новина първоначално я помислих за шега, но по всичко изглежда, че е истина. След победата на Мексико над Германия на световното първенство по футбол, мексиканците са предизвикали съвсем леко земетресение като са скачали и танцували от радост. Трусът е уловен от сеизмографите. (Източник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар