неделя, 19 май 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (19 май 2019)

Отидоха си Стантън Фрийдман и намусената котка Кръмпи

В рамките на една седмица светът загуби две свои икони.

На 84-годишна възраст почина Стантън Фрийдман. Дългогодишен НЛО изследовател и бивш ядрен физик, той е човекът, който пръв разгласи отново историята за падналото НЛО в Розуел, Ню Мексико, САЩ след като в продължение на десетилетия властите я бяха много успешно потулили. Фрийдман никога не спря да вярва, че рано или късно ще се разбере истината за извънземните, за жалост не доживя да види този момент с очите си. (Източник)


Дни по-късно от този свят си отиде и интернет-сензацията Гръмпи. Не може да не сте виждали снимки на тази намусена котка. Бе едва на 7 години, което не е малко за котка, макар че може да живеят и много по-дълго.


Да надскочиш правомощията си - Виктор Орбан

Виктор Орбан управлява Унгария от много години и безобразията му са безчет. Отделно изглежда, че има дълбоки комплекси за избиване. Не за това ще стане въпрос тук, а за пилеенето на милиони за безполезни спортни съоръжения. Дали пък това не звучи познато?

Орбан обича футбола. С парите на данъкоплатците той строи безброй стадиони из цяла Унгария. Ще кажете - лошо няма, нека се радват хората. Проблемът е, че много от спортните съоръжения са построени на места където почти не са останали жители - села с по една бабичка и една котка. За да оправдае тази си политика, често пъти Орбан кара цялото правителство да ходи да гледа мач на някой нов стадион. Един вид "виждате ли, има кой да гледа мачовете на тези стадиони, не са безсмислени".

Източник


Електронен билборд горя на Таймс Скуеър

Това видео е от прословутия площад Таймс Скуеър в Ню Йорк. Елетронно табло се запалва, но въпреки това продължава да излъчва реклами. Не е ли това добра метафора за капитализма и света, в който живеем? Всичко отива по дяволите, но "хей, купете си новия Айфон!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар