събота, 7 декември 2019 г.

Железопътни новини и клипове

Какво бихте си помислили за долната снимка? От къде по-дяволите са се взели тези десетина метра релси на пътя? А на къде е тръгнал този вагон след като линията свършва? А от къде идва?


Не, това не е сцена от филм, нито пък имаме преплитане на паралелни вселени. Ето каква е историята. Немската полиция си купува от железниците цял вагон, за да може да тренира отреагиране на заложнически ситуации в него. Смятат да откарат вагона с камион на специално място. Проблемът е, че платформата с вагона трябва да мине под един нисък мост. Само камионът или само вагонът могат да минат, но не и когато са един върху друг. Затова поставят десетина метра релси под моста и избутват вагона под него.

Източник


Следва едно видео, което е от миналата година, но положението за една година не се е изменило в нощните влакове на Великобритания. Кога ли ще ги настигнем по удобства?



А какво става в България? Какво, рушим и малкото, което имаме.

ЖП-заводът падна - поредната беззащитна архитектурна забележителност


Тази снимка не е актуална. Нарочно отидох до Централна гара преди седмица, вече няма и тези няколко стени - само купчина тухли. Този завод е построен още по времето на Княжество България през 19 век! Унищожиха безценна архитектурна забележителност, за да направят там я мол, я паркинг, а друго нещо "бизнесменско"!

Няма коментари:

Публикуване на коментар