неделя, 14 ноември 2021 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (14 ноември 2021)

Гъбите винаги са били на особена почит в света на Мистерика. Наскоро се появи ново научно изследване според което употребата на "магически гъби", както и на наркотика ЛСД води до по-нисък риск от сърдечни проблеми и диабет. Това е още един силен коз в полза на легализирането на тези наркотици забранени на много места по света.

Източник

 

А пък според друго изследване, консумацията на различни видове сирена спомага за по-честата поява на определени сънища. Участниците в експеримента са консумирали по 250 грама деликатесно сирене около половин час преди лягане. 83 процента от употребилите червен Leicester са имали приятни сънища (в повечето случаи свързани с детството). Много от ялите чедър са сънували известни личности. При повече от половината консумирали сирене чешир въобще не е имало сънища. 

Източник

Накрая една новина от преди няколко дни. SpinLaunch е американска компания, която извежда сателити в космоса. За разлика от SpaceX и другите подобни компании  обаче, тя използва нетрадиционен начин. Вместо ракета-носител компанията има гигантска центрофуга, която ускорява с въртене сателита и в един момент го изстрелва пред тръба към космоса. Преди няколко дни SpinLaunch реализира първото подобно успешно извеждане на сателит.

Източник


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар