неделя, 20 ноември 2016 г.

Октопод се появява в гараж за коли в Маями

Долните фотографии са заснети от Ричард Конлин, който слязъл в подземния гараж на блока, в който живее. Подът бил покрит с вода, а наоколо се движел малък октопод. Човекът твърди, че е видял и риби в плитката вода.




Някои потребители в Интернет са изказали предположението, че това е измама - примерно, че Конлин сам е донесъл октопода и го е пуснал в наводнения гараж. Затова снимките са показани на Катлийн Сийли, професор по биология в университета в Маями. Тя е заявила, че е напълно възможно октоподът сам да е дошъл. Той е местен вид, който се среща в океана край града. Освен това в момента има така нареченият "висок прилив", който е сезонен феномен. Ефектът му допълнително е усилен от Суперлуната. Най-вероятно някои отходни тръби са били залети от морските води и така октоподът се е вмъкнал в тях. Тръбите са идеално място за криене, а и октоподите са любопитни създания - нищо чудно да е продължил да се лута из канализацията и накрая е излязъл в гаража.

Сийли казва на хората да свикват с такива гледки. Заради глобалното затопляне и повишаващото се морско ниво все по-често ще виждаме морски създания в близост до нас.

Октоподът е бил хванат от охраната на блока, които са го поставили в кофа със солена вода. След това е пуснат обратно в океана.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар