неделя, 13 август 2017 г.

Поляк се е опитал да продаде модел от Великобритания в тъмната мрежа

Наскоро италианската полицията е арестувала полския гражданин Лукас Павел Херба (на снимката):


Той е обвинен в това, че е отвлякъл 20-годишна британка, която е фотомодел. Тя е била подмамена да дойде в Милано за фотосесия, но вместо това е била упоена и натъпкана в куфар. Това се е случило на 11 юли.

Снимка от полицейската възстановка на случая:


Херба е поискал откуп от 300 000 долара от агента на жената. Заплашил е, че ще я продаде през Тъмната мрежа, ако не получи парите. В същото време е пуснал и реклама в един пазар в Dark Web, твърдейки, че жената се продава от "Black Death" (Черната смърт).

"Черната смърт" е обвита в мистерия група оперираща в Тъмната мрежа. Те се занимават с отвличания, наемане на убийци и продажба на оръжия и наркотици. Разследвани са от Европол, но полицаите до нищо не са стигнали.

По някое време Херба разбира, че 20-годишната моделка е майка и има дете. Това било против правилата при секс-търговията. Затова полякът решава да освободи жената като я остави пред британското консулство в Милан на 17 юли. Преди да я пусне я заплашил, че ще я убие, ако се разприказва пред полицията. Освен това поискал от жената да му прати 50 000 долара като се прибере в Англия. Сумата е трябвало да бъде платена чрез дигиталната валута Биткойн.

Херба е арестуван докато освобождавал жената пред консулството. Не е ясно дали наистина има връзка с "Черната смърт" или просто е претендирал, че е част от групата.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар