вторник, 11 ноември 2014 г.

Зловеща криминална новина от България

Откриха изчезналия Илия мъртъв край магистрала "Тракия"

По принцип не смятам да отразявам всяко криминално престъпление извършено в България, тогава бюлетина щеше да бъде безкраен. Но в случая нещо привлече вниманието ми. Човекът е открит край магистрала "Тракия“ в района на пазарджишките села Горно и Долно Вършило. Това трябва да е близо до мястото известно като Траянови врати и за което съм писал в тази статия:


Преди години покрай Маркова механа са минавали хората от селата Горно и Долно Вършило (община Септември, Област Пазарджик) на път за Костенец, Самоков и Ихтиман, където са продавали богатата си продукция от грозде и череши. Но точно там, вечер като се стъмни, започвало да се чува някакво свистене. Постепенно в двете села тръгва мълвата, че това са самодиви. 
В народното съзнание самодивите са неземно красиви създания, но в повечето случаи враждебно настроени към хората, живеят в планините и само нощем излизат в гората и по пътищата. Могат да омаят закъснелите пътници като ги срещнат. Затова жителите на двете села много внимавали кога минават от там. Дори и жените им ги подсещали - сутрин така да тръгват, че когато минават край Траянови врата, слънцето вече да е изгряло, а като се прибират, така да си направят сметка, че да минат от там преди залеза.

Дали самодивите след век затишие, не са взели последната си жертва? Или това са били от новопоявилите се "самодиви" с дебели вратове, бухалки и пистолети? Тялото е намерено още преди няколко дни, новината не е нова, но нарочно изчаках дали ще дадат повече подробности. Нищо ново не се появи. Поредния забравен и потънал случай?

Няма коментари:

Публикуване на коментар