събота, 6 февруари 2016 г.

8 от най-лошите огнестрелни оръжия

Sten gun MK II, 1940, Великобритания.

Годината е 1940 и опасността от нацистка инвазия на Албиона е съвсем реална. Английската армия спешно трябва да се превъоръжи с ръчни автомати. Фирмата Sten разработва веднага модела MK II. Както се казва, бързата работа срам за майстора - това оръжие често засича. Нещо повече - понякога куршумите му отскачат от противника, а не го пробиват и нараняват. Но пък...по-добре от нищо, можеха англичаните в началото на войната да нямат дори това скапано оръжие.


Базука, 1942, САЩ

Макар и доста разпространено, това оръжие е доста проблематично. Създава масивно огнено кълбо зад себе си, което представлява опасност, освен това издава местоположението на стрелеца.


Револверът LeMat, 1856, САЩ

Създаден за кавалерията, този револвер има 9 патрона в барабана, един в цевта и още един в средния отсек. Стрелецът трябва да мести едно палче, за да покаже кой патрон иска да се изстреля. Лоша идея на практика.


Krummlauf, 1945, Германия

В края на ВСВ нацистите отчаяно се опитват да обърнат хода да войната чрез всякакви странни оръжия. Това е едно от тях. То би било страхотно оръжие...в някой анимационен филм където действат други физични закони. Идеята на тази пушка е войниците да стрелят из зад ъглите на сградите без да се показват.


Chauchat, 1915, Франция

Това оръжие прави всичко, което една лека картечница не трябва да прави. Засича, рита като муле, огневата мощ е малка....


Gyrojet, 1965, САЩ

Този пистолет използва реактивна тяга за да изстрелва куршумите. За нещастие е страшно неточен.


Mars, 1900, Великобритания.

В началото на 20-ти век производителите се опитват да създадат автоматичен пистолет. Това ще бъде постигнато с Colt M1911, който ще се превърне в стандарт. Преди това обаче ще има много неуспешни опити. Пистолетът Mars е един от тях, често изхвърлял пълнителя директно в лицето на стрелеца.


Apache, 1880, САЩ.

Всичко в едно (нож, бокс и пистолет)...и нещо като нищо. Никой от трите компонента не е достатъчно добър.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар