събота, 16 юли 2016 г.

Pokemon Go - манията взема застрашителни размери

За играта "Pokemon Go" вече писах тук:

Pokemon Go - новата мания, която засега не препоръчвам

Това обаче вече не е само игра, а направо социален феномен, затова ще отделя внимание на нея и тук в "Мистерика Дейли".

Първо нещо положително. В търсене на покемони, играчите са открили много истински животни. Трябваше да се появи такава игра, че да излязат американците (и не само) от домовете си и да разберат какво всъщност е природата. (Източник)















А сега за лошите моменти.

Змия е ухапала младеж от Флорида, докато той е играел Покемон Го. Просто не я е видял, увлечен в играта. (Източник)

В квартала Роудс на Сидни, Австралия се е стигнало до напрежение. Там има един парк, около който са разположени жилищни сгради. Вече няколко нощи подред в парка се събират големи тълпи играчи търсещи покемони. Те вдигат шум и пречат на хората да спят, освен това оставят след себе си множество боклуци. Някои от местните жители са се изнервили и са започнали да хвърлят яйца по покемонаджиите. Наложило се е да бъде извикана полицията. (Източник)

След като преди време момиче търсещо покемони намери мъртво тяло в река в американския щат Уайоминг, сега същото се е случило и в Ню Хемпшир (източник).

Ако следите основния ми блог "Мистерика", вероятно знаете, че наскоро пуснах цяла поредица от случаи на неразгадани изчезвания. Дали пък сега благодарение на манията по покемоните, няма да бъдат намерени поне някои от изчезналите...


Междувременно явно на много хора взе да им писва от постоянното говорене за Pokemon Go и вече има специална добавка за уеб браузъри, които блокират всякакви новини свързани с играта (източник).


Аз лично мислех да си инсталирам рано или късно играта, но вече не съм толкова сигурен, че ще го направя. Все пак нямам против, който иска да я играе. Ето този коментар в Туитър е точно на място:

Няма коментари:

Публикуване на коментар