неделя, 11 март 2018 г.

Доказана конспирация: през 1981 е стреляно по кралица Елизабет II в Нова Зеландия

Дълго време това минава за конспирация, но в крайна сметка се оказва, че е самата истина. През 1981 Елизабет II, кралицата на Великобритания е на посещение в Нова Зеландия. На 14 октомври, докато тя е в град Дюндин, се чува звук от изстрел. Полицията обаче опровергава това, като казва, че шумът е предизвикан просто от паднал уличен знак. Медиите повтарят с готовност това обяснение. Мнозина обаче се усъмняват и започват борба за истината, която ще продължи години.

Едва наскоро истината излиза наяве след като властите разсекретяват някои класифицирани до този момент документи.

През 1981 действително е стреляно по кралицата. Стрелецът е тинейджър на име Кристофър Люис, който по онова време е на 17 години. Той успява да произведе само един изстрел преди да бъде арестуван. Намирал се е в горните части на близка сграда. Властите прикриват цялата история от страх, че "турнето" на височайшата особа може да бъде прекратено и кралицата да си замине за Албиона. Което би било излагация за Нова Зеландия.

Новозеландските управляващи до толкова ги е страх да не се разчуе истината, че дори не смеят да съдят Люис за опит за убийство. Ако го изправят пред съда с това обвинение, журналистите естествено ще запитат "а кой се е опитал да убие?". Вместо това го съдят за редица дребни провинения като притежание на огнестрелно оръжие.

След като излежава кратката си присъда Люис не става по-добър човек, извършва серия от грабежи, а през 1997 се самоубива (или най-накрая го "самоубиват"?).

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар