четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Роботи - 4 ноември 2015

Подборка на новини свързани с роботите - те, които според някои, ще са следващите господари на Земята (и унищожители на човечеството), а според други - спасителите на човешкия род (като започнат да вършат всичката работа вместо нас).

Ето го и първият автономен робот (наречен MotoBot), който може да управлява мотор. Дело на Ямаха.



А следващата новина не бях сигурен дали да я включа в настоящата подборка или да я пазя за някоя (крипто)зооложка обзорна статия.

Буши парк е обществена градина в Тедингтън, част от Лондонската метрополия. Наскоро в езеро в парка е бил заснет хипопотам. Гледайки снимките обаче много се съмнявам, че това е живо същество, по-скоро си мисля, че е роботизирана играчка и някой си прави шега. (Източник)




Изследователи от Университета в Калифорния, САЩ са провели интересно изследване. Те са показали на група хора снимки на различни роботи. Хората е трябвало да кажат кои роботи изглеждат приятни и кои зловещи. Резултата от проучването е интересен. Една типична механична роботска ръка нито е харесвана, нито е плашеща. Колкото повече обаче роботите придобиват човешки черти, толкова по-харесвани са те. Така е до момента в който роботът изглежда "твърде човекоподобен" - хуманоид с кожа наподобяваща човешката. Тези роботи са крайно нехаресвани и направо плашещи.

Източник




Няма коментари:

Публикуване на коментар