неделя, 8 ноември 2015 г.

Странни новини, които все пак са положителни

Винаги съм подкрепял легализирането на марихуаната, странно ми е обаче, че в Ирландия са декриминализирали твърдите наркотици.


Няма да бързам с изводите, нека видим резултатите. Може пък това с кокаина и хероина да има положителен ефект. Поне ще се знае кои са наркозависимите, няма да се крият както обикновено правят при тежки забрани. Едно уточнение - има разлика между легализиране и декриминализиране. Първото значи, че могат да се продават законно, при второто понятие самите наркотици продължават да са незаконни (и вероятно ще ти ги конфискуват, ако ги намерят у теб), но няма да те вкарат в затвора.

А в Колумбия еднополовите двойки вече могат да осиновяват деца (източник). Не съм очаквал скоро да чуя такава новина от латиноамериканска страна, там където католическата църква е доста силна. Браво на колумбийците.

Във Сан Франциско, САЩ е затворил последния оръжеен магазин (източник). Дано това е стъпка към решаването на сериозния американски проблем - безразборните стрелби и убийства.

Последната новина е от Канада. Бях чул, че в новото им правителство има един сикх. Сикхите са религиозна група свързвана основно с Индия. Не знаех точно какъв пост заема и когато разбрах страшно се учудих - той е министър на отбраната! Ето го на долната снимка:



Това се казва толерантност. Представете си, че етнически циганин, турчин или българин мюсюлманин стане военен министър. Може да е много кадърен и честен, но веднага разни псевдо-патриоти ще скочат да протестират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар