понеделник, 16 ноември 2015 г.

Лъжат ли ни властите за метеоритите и другите космически опасности?

На 13 ноември публикувах тази статия:

[13 ноември 2015] Падащи космически отломки и странни съвпадения

В нея обърнах внимание на твърде честите съвпадения случващи се при преминаването на "безопасно разстояние" от Земята на разни космически тела. Когато през 2013-та "2012 DA14" прелетя покрай нашата планета, в Челябинск падна матерорит, а сега когато се очакваше WT1190F, отломката от ракета, да падне в Индийския океан, в Испания паднаха няколко космически тела с изкуствен произход.

С помощта на читатели стигнахме до интересна теория - няма съвпадения, обектите са едни и същи, просто не ни казват истината. "2012 DA14" и Челябинският метеор са едно и също тяло, ако бяха казали истината, вероятно щеше да настъпи паника. WT1190F и обектите от Испания са едно и също нещо - ако бяха казали, че тялото ще падне в Европа, хората щяха да се паникьосат, колкото и да им обясняваш, че шансът такъв малък обект да удари някой човек по главата е нищожен (обектите в Испания паднаха в голо поле). Затова за по-лесно казват, че щял да падне в Индийския океан. Това разбира се е една чисто спекулативна теория, но възможно ли е в нея да има известна истина? В крайна сметка в Индийския океан не падна нищо:


Да, знам, че учените излязоха с предположението, че той не е достигнал Земята, а е изгорял в атмосферата, дори показаха една снимка като потвърждение (по-долу). И все пак дали това не е просто продължение на лъжата? Не знам, все пак следващия път, когато ще има поредното "безопасно космическо събитие", ще се ослушвам за свистящ звук идващ от небето.


Източник на снимката

Няма коментари:

Публикуване на коментар