неделя, 22 май 2016 г.

Другата България - наблюдения на 18 май 2016

Винаги когато се откъсна от компютъра по някаква причина, попадам в "Другата България". През март това се случи заради здравословни проблеми, тогавашните ми наблюдения описах в тази статия:


Сега имах проблеми със самия лаптоп и трябваше да го нося на поправка. Докато си убивах времето на едно определено място в София и чаках да ми се обадят от сервиза, имах възможност да наблюдавам хората около мен, тези които рядко (или направо никога) не влизат в Интернет.

Първото което ми направи впечатление бе, че все още има деца, които не си играят със смартфони и други технологични джаджи, а продължават да играят старите игри от едно време. Няколко циганета търкаляха една стара автомобилна гума и определено добре се забавляваха.


Почудих се какво правят там, заедно с доста други хора, които сякаш чакаха нещо. Скоро разбрах отговора. Пристигна бус с надпис "храна за бездомни" и започна да раздава супа и хляб на хората. Някои наистина изглеждаха като бездомници. Имаше доста стари и грохнали хора. За други обаче на пръв поглед нямаше да кажа, че са хора без дом. Дрехите им бяха чисти и имаха приличен вид, но като се загледах по-внимателно, наистина видях, че облеклото им бе вехто.

Почудих се кой осигурява храната и в Интернет намерих, че това е инициатива на евангелистка църка. Лошо няма, добре че се грижат за хората. Повече за инициативата тук:

Милосърдие на улицата – топла супа и парче хляб за бедните


И накрая, за да са наблюденията ми пълни, взе че дойде един автомобил на фирма за унищожаване на хлебарки и гризачи. наименованието им беше оформено като логото на известната метал банда Металика. Жестоко :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар