неделя, 1 май 2016 г.

Близкият Изток ври и кипи!

ЗАПОЧНА УНИЩОЖЕНИЕТО НА АЛЕПО!

Тази седмица Асад (с мълчаливата подкрепа на Русия, а на моменти и с директна помощ) започна кампания по изтребление на жителите на град Алепо. Местните хора казват, че такива тежки бомбардировки не е имало от началото на войната преди 5 години. Ако не се вземат мерки, това ще е поредният съвременен геноцид извършен пред очите ни. Сребреница ще е нищо в сравнение с това, което може да стане в този сирийски град.

Сред стотиците жертви дадени тази седмица бе и последният педиатър в Алепо. „Toй беше най-прекрасният лекар в нашата болница“. „Беше дружелюбен, мил и се шегуваше много с целия персонал“. Това написа директорът на детска болница в Алепо в емоционален разказ за педиатъра д-р Мухамад Мааз – един от шестимата лекари, убити при атаките тази седмица.

Лекарят, който даде живота си за децата в Алепо


Видео от фаталната бомбардировка:



Оправданията на асадистите и путинистите за случващото се в Алепо са повече от жалки. Някои дори твърдяха, че тези бомбардировки са дело на американците.

Друг чест рефрен бе, че касапницата извършена от Асад е в отговор на бунтовнически обстрел. Нека сме наясно с едно - бунтовниците не са "света вода ненапита". Всички в тази война са извършвали престъпления и злини. Случвало се е да убиват мирни граждани при обстрел с така наречените "адски оръдия". В настоящия случай обаче изглежда, че не е имало такъв обстрел или той е бил незначителен. Ако имаше, известната руска пропагандна машина RT щеше да раздуха видеокадрите на загиналите и разрушенията. Вместо това RT показа видео от щетите причинени от ударите на Асад, с твърдението, че това е резултатът от бомбардировка на Ал Нусра. Руските лъжци стигнаха поредно дъно.



И понеже светът си затваря очите за престъпленията на Путин и Асад, активисти подеха сами кампания за спасяването на града, не че двамата кръволоци ще се трогнат от протести.

Кампанията започна в Интернет с това, че мнозина потребители си смениха профилните снимки с изображения в червено.



Следват снимки на демонстрации в различни европейски държави в подкрепа на борбените жители на Алепо.

Германия:



Шотландия:



Барселона, Испания:



Дори сирийският актьор християнин Максим Халил се обяви в подкрепа на Алепо:



ПРОТЕСТИРАЩИ НАХЛУХА В ПАРЛАМЕНТА В ИРАК!

Крайно време беше, корупцията и своеволията не се търпят. Някои хора дори сега казват, че безобразията на управляващите са по-лоши от геноцида на Садам.

Шиити нахлуха в парламента в Ирак









Бойко, гледаш ли, Бойко!

Има и съобщения, че протестиращите са блокирали дори летището в Багдад, за да попречат на корумпираните политици да избягат от страната.



Още едно видео от протеста на привържениците на шиитския духовник Муктада Ал Садр. Хората са скандирали "Иран вън!". Явно не всички шиити обичат тази фашистка държава.



Друга знаменита снимка - протестиращите ядат заедно дини с охраната на иракския парламент.



А изглежда пред парламента в Багдад е имало и сили на кюрдските милиции Пешмерга, които са били там, за да гарантират, че никой няма да нападне мирно протестиращите.



Самите протестиращи са давали цветя на пешмергите и са ги целували.



ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА

Наскоро писах за унищожени парични запаси на ИДИЛ. Освен това джихадистите загубиха и много от нефтените кладенци от които изкарваха добри средства. Затова са се принудили да се издържат с продажба на риба и автомобили.


"Горките" джихадисти, скоро ще започнат да продават слънчогледови семки, само и само да припечелят някоя стотинка. Да вървят по дяволите! Не знам кой би се осмелил да купи кола или риба от тези идиоти. Винаги има опасност да превъртят и да ти отрежат главата. И се чудят от ИДИЛ защо малко хора идват да им купуват стоките, та за две години ето какво са извършили:

"Ислямска държава" е екзекутирала повече от четири хиляди души за две години

Няма коментари:

Публикуване на коментар