петък, 6 май 2016 г.

Животни (подборка към 6 май 2016)

Попаднах на интересно видео в Интернет - пчела измъква пирон от стена. Вярно, пиронът не е здраво закован, но пак не е малко постижение.

Тази пчела е от рода Osmia, единаци, които предпочитат да се заселят в някоя готова дупка, отколкото да си издълбаят сами. Вероятно за това пчелата от видеото премахва пирона - за да ползва дупката.

(Източник)



Следващата новина е от Австралия. Полицай осиновява малко кенгуру на 6 месеца, чиято майка е била блъсната и убита от автомобил. Премеждията обаче не свършват до тук. Един ден докато малкото животно е в двора на човека, хищен орел го сграбчва и го понася на някъде. Полицаят обаче вижда това и хуква да го гони. Недалеч птицата пуска плячката си, но се появява втори орел и двата започват да кръжат над кенгуруто. Човекът успява да ги прогони, но уплашеното животинче също започва да бяга. Най-накрая полицаят успява да настигне кенгуруто и да го прибере вкъщи.



(Източник)

На следващото животно също е било помогнато. Това е сърна от Лонг Айлънд, Ню Йорк, САЩ, която си е била завряла главата в падната улична лампа. (Източник)


Няма коментари:

Публикуване на коментар