вторник, 24 май 2016 г.

Странни теории за полет MS804

Вече писах за съвпаденията около катастрофата на египетския полет MS804:

Самолетната катастрофа на MS804 и някои стряскащи съвпадения

Нещата обаче стават още по-невероятни. Не се мина много време преди да се намеси и темата НЛО в случая. Твърди се, че само час преди MS804 да падне, пилоти на турски самолет са наблюдавали НЛО. Те извършвали рутинен пътнически полет от Бодрум за Истанбул и били вече близо до крайната си дестинация, когато две зелени светлини прелетели над самолета. Истанбул е доста далеч от предполагаемото падане на египетския самолет и не е ясно дали въпросните мистериозни светлини имат нещо общо с инцидента. Не пречи обаче да се спекулира...

(Източник)

Руснаците излизат с друга версия - че MS804 е ударен от метеорит. В това има известна логика и дори може да се върже с горната новина - може би видените зелени светлини са били фрагменти от метеорит. Още на 17 май Русия издава предупреждение, че се очаква навлизането на голям метеор в земната атмосфера.

На същата дата този болид е заснет над САЩ:



По-малко от 24 часа след това, нещо подобно е заснето и над Аржентина:



Още един ден по-късно, се случва трагедията с египетския самолет. Дали въпросният метеор навлязъл в земната атмосфера не е бил следван от цяла група по-малки тела? Нещо като метеоритен поток. Не за първи път се спекулира, че космическо тяло може да е причинило самолетна катастрофа. На 1 юни 2009 край бреговете на Бразилия пада полет 447 на "Air France". И тогава има предположения, че може да е ударен от метеор.

(Източник)

Няма коментари:

Публикуване на коментар