неделя, 17 януари 2016 г.

Биткойн умря...за 89-ти път

Виртуалната валута Биткойн била умряла. Поне така разтръбиха редица онлайн издания (основно на Запад, в България, макар и да има много хора, които да я ползват, тя е все още сравнително непопулярна). Целият този шум се дължи на Майк Херн, един от основните разработчици на системата реализираща на практика идеята за Биткойна. Или е по-правилно да се каже - вече бивш разработчик, защото той се оттегли от проекта.

В свое емоционално изявление Херн обвинява общността на ползвателите на Биткойн за провала на дигиталната валута. Технологията не можела повече да се развива заради това, че властта е консолидирана в ръцете на шепа хора целящи да запазят статуквото.

Но наистина ли Биткойн валутата е мъртва? Обективно погледнато не е - обмяната на биткойни продължава, пазарът е жив. А както някои посочват - през годините кой ли не е обявявал Биткойн за мъртва система. Даже някои са направили преброяване - от 2010 до сега 88 пъти валутата е обявявана за "изпяла си песента", настоящият път е 89-ти. Само от началото на 2016 Биткойн е обявяван два пъти за мъртъв....

Източник

Да....май не е толкова лесно Биткойн да умре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар